Een ontspannen zaterdag. Een momentje van stress op zondagmorgen. Een chaotische start. En uiteindelijk met een goed gevoel huiswaarts. Dat is in enkele zinnen samengevat hoe Didier Spillebeen de Motul TBR rallysprint beleefde.

TBR-2016-675

Zaterdag verliep alles goed. Keuring, nota’s nemen… terrasje doen…” laat Didier weten.

Deze ontspannen sfeer sloeg op zondagmorgen echter eventjes helemaal om. Co-piloot Wim Coghe was immers nergens te bespeuren.

Op zondag had ik al de nodige stress van ’s morgens af. Mijn co-piloot, Wim Coghe, was niet op de afspraak en hij nam zijn telefoon niet op. Na enkele oproepen kon ik hem dan toch bereiken. Gelukkig was hij net op tijd om te vertrekken uit het wagenpark.

RT2
RallyTime animated

De stress maakte plaats voor chaos. Enerzijds was er de late start en anderzijds kwam er rook binnen in de cabine van de blauwe BMW. En alsof dat nog niet genoeg was, gingen ook de achterbanden eraan…

De start van de eerste KP liet lang op zich wachten. Met bijna 2 uur vertraging, omwille van organisatorische redenen, konden we uiteindelijk vertrekken. De 1ste KP verliep nogal chaotisch . Een beetje rook in de cabine bracht ons uit concentratie. Er moet ergens een plastiekje tegen de kant van de uitlaat beginnen roken hebben. Het euvel loste zichzelf op. Halverwege de KP vlogen de laatste restanten van het rubber van de achterbanden. Zo moest ik verder op ijzeren banden. Gelukkig kregen we geen lekke band.

Na die eerste chaotische KP ging het steeds beter. De wedstrijd werd afgesloten met een mooie tijd op de laatste KP. Het team kijkt met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd.

De 2de KP was al heel wat beter. We deden 20 seconden af van de vorige tijd. Voor de 3de  KP heb ik wat veranderd aan mijn vering. Hierdoor was de wegligging stukken beter. Dit resulteerde in een tijd die 40 seconden beter was dan de tijd van 1ste KP. We reden dan een 21ste tijd algemeen. Zo werd de wedstrijd afgesloten met een goed gevoel. De wagen voelt heel goed aan. De motor moet qua pk’s niet veel onder doen ten opzichte van de vorige. Enkel wat minder koppel…

Ik kijk alvast uit naar de volgende afspraak: de Omloop van Vlaanderen.”

TBR-2016-1576

VAS
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X