Een ontspannen zaterdag. Een momentje van stress op zondagmorgen. Een chaotische start. En uiteindelijk met een goed gevoel huiswaarts. Dat is in enkele zinnen samengevat hoe Didier Spillebeen de Motul TBR rallysprint beleefde.

TBR-2016-675

Zaterdag verliep alles goed. Keuring, nota’s nemen… terrasje doen…” laat Didier weten.

Deze ontspannen sfeer sloeg op zondagmorgen echter eventjes helemaal om. Co-piloot Wim Coghe was immers nergens te bespeuren.

Stannic
BRC

Op zondag had ik al de nodige stress van ’s morgens af. Mijn co-piloot, Wim Coghe, was niet op de afspraak en hij nam zijn telefoon niet op. Na enkele oproepen kon ik hem dan toch bereiken. Gelukkig was hij net op tijd om te vertrekken uit het wagenpark.

De stress maakte plaats voor chaos. Enerzijds was er de late start en anderzijds kwam er rook binnen in de cabine van de blauwe BMW. En alsof dat nog niet genoeg was, gingen ook de achterbanden eraan…

De start van de eerste KP liet lang op zich wachten. Met bijna 2 uur vertraging, omwille van organisatorische redenen, konden we uiteindelijk vertrekken. De 1ste KP verliep nogal chaotisch . Een beetje rook in de cabine bracht ons uit concentratie. Er moet ergens een plastiekje tegen de kant van de uitlaat beginnen roken hebben. Het euvel loste zichzelf op. Halverwege de KP vlogen de laatste restanten van het rubber van de achterbanden. Zo moest ik verder op ijzeren banden. Gelukkig kregen we geen lekke band.

Na die eerste chaotische KP ging het steeds beter. De wedstrijd werd afgesloten met een mooie tijd op de laatste KP. Het team kijkt met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd.

De 2de KP was al heel wat beter. We deden 20 seconden af van de vorige tijd. Voor de 3de  KP heb ik wat veranderd aan mijn vering. Hierdoor was de wegligging stukken beter. Dit resulteerde in een tijd die 40 seconden beter was dan de tijd van 1ste KP. We reden dan een 21ste tijd algemeen. Zo werd de wedstrijd afgesloten met een goed gevoel. De wagen voelt heel goed aan. De motor moet qua pk’s niet veel onder doen ten opzichte van de vorige. Enkel wat minder koppel…

Ik kijk alvast uit naar de volgende afspraak: de Omloop van Vlaanderen.”

TBR-2016-1576

VAS
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X