Binnen enkele uren beginnen Polle Geusens en Justine Demeestere aan de belangrijkste wedstrijd op de Belgische rallykalender, de Kenotek Ypres Rally. De klassieker in de Westhoek is een manche van het Europees kampioenschap en vooral bij de jongeren is de volledige Europese top van de partij. Voor Polle en Justine is de doelstelling duidelijk. Zij willen zich meten met de ERC Juniors en liefst de internationale jongeren het nakijken geven op de West-Vlaamse baantjes.

RT_opname zonder titel-1665

Polle en Justine hebben zich met hun Ford Fiesta R3 EcoBoost, een wagentje aangedreven door de fameuze 1.0 driecilinder EcoBoost van Ford, ingeschreven in ERC3. Maar niet in ERC Junior…

“Daar is een simpele verklaring voor,” vertelt Polle. “Als we inschrijven bij de ERC Juniors, dan moeten we rijden op normale benzine. Met een gewone atmosferische motor gaat dat, maar de 1.0 turbo in onze EcoBoost heeft echt wel speciale benzine nodig om competitief te zijn. Vandaar onze beslissing om enkel in ERC3 te rijden. Op die manier kunnen we toch dicht aansluiten bij de ERC Juniors in de startorde, want hoe later we starten, hoe moeilijker, want dan liggen de proeven er al een stuk vuiler bij. Onze doelstelling is immers niet de winst bij de Belgische R2-piloten. Nee, ik wil vooraan meestrijden in RC4, tussen de ERC-jongeren.”

Men voorspelt wisselvallig weer in Ieper dit weekend. Het zou de wedstrijd extra pittig maken…
“Door de regen van de voorbije weken liggen de proeven er nu al vuil bij. Als het regent, dan krijgen we op bepaalde plaatsen extreem gladde omstandigheden. En, met 35 R2’s aan de start gaan we meteen maximaal moeten aanvallen. Het kan nog spannend worden,” lacht Polle.

KAMV
RallyTime animated

In elk geval is de Ford Fiesta op en top voorbereid.

“Zoals voor elke wedstrijd werd de auto helemaal gecontroleerd en alle kwetsbare onderdelen werden vernieuwd. Ik denk dat we er klaar voor zijn. Dat gaan we vanavond op de Qualifying Stage al laten zien,” aldus Polle strijdvaardig.

RT1
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X