Vorig jaar was de TBR Rally aan zijn 35ste editie toe. Voorlopig was dat de laatste editie. Vanaf dit jaar richt Team Bassin Roeselare een nieuwe rallysprint in. De TBR Rallysprint zal doorgaan op 10/07/2016 in Oekene.

De beslissing om over te stappen naar een rallysprint werd genomen op basis van 2 redenen. Enerzijds zat de TBR Rally in het vaarwater van de Omloop van Vlaanderen. Vroeg of laat is er waarschijnlijk geen draagvlak meer om 2 rally’s te organiseren op het grondgebied van Roeselare. Iets wat ook geldt voor de omliggende gemeenten. Met de overstap naar de TBR rallysprint in Oekene wil Team Bassin Roeselare hier op inspelen. Anderzijds was er ook minder interesse in de TBR Rally. De kosten om een rally te organiseren zijn zeer hoog. Het aantal deelnemers was de laatste jaren niet hoog genoeg om uit de kosten te geraken. Vandaar de beslissing om een degelijke rallysprint te organiseren.

De TBR Rallysprint wordt dus georganiseerd in Oekene. Ook het rallycentrum verhuist mee naar Oekene.

RT1
RallyTime animated

Blijkbaar wordt de overstap van de TBR Rally naar de TBR Rallysprint wel gesmaakt door de piloten. Een kleine 3 weken voor de start van de rallysprint laat de organisatie weten dat het maximum van 120 deelnemers bereikt is. Wie zich nu nog inschrijft, zal op een wachtlijst komen.

Later meer…

Stannic
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X