Vorig jaar was de TBR Rally aan zijn 35ste editie toe. Voorlopig was dat de laatste editie. Vanaf dit jaar richt Team Bassin Roeselare een nieuwe rallysprint in. De TBR Rallysprint zal doorgaan op 10/07/2016 in Oekene.

De beslissing om over te stappen naar een rallysprint werd genomen op basis van 2 redenen. Enerzijds zat de TBR Rally in het vaarwater van de Omloop van Vlaanderen. Vroeg of laat is er waarschijnlijk geen draagvlak meer om 2 rally’s te organiseren op het grondgebied van Roeselare. Iets wat ook geldt voor de omliggende gemeenten. Met de overstap naar de TBR rallysprint in Oekene wil Team Bassin Roeselare hier op inspelen. Anderzijds was er ook minder interesse in de TBR Rally. De kosten om een rally te organiseren zijn zeer hoog. Het aantal deelnemers was de laatste jaren niet hoog genoeg om uit de kosten te geraken. Vandaar de beslissing om een degelijke rallysprint te organiseren.

De TBR Rallysprint wordt dus georganiseerd in Oekene. Ook het rallycentrum verhuist mee naar Oekene.

Blijkbaar wordt de overstap van de TBR Rally naar de TBR Rallysprint wel gesmaakt door de piloten. Een kleine 3 weken voor de start van de rallysprint laat de organisatie weten dat het maximum van 120 deelnemers bereikt is. Wie zich nu nog inschrijft, zal op een wachtlijst komen.

BRC
RT1

Later meer…

BRC
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X