Vorig jaar was de TBR Rally aan zijn 35ste editie toe. Voorlopig was dat de laatste editie. Vanaf dit jaar richt Team Bassin Roeselare een nieuwe rallysprint in. De TBR Rallysprint zal doorgaan op 10/07/2016 in Oekene.

De beslissing om over te stappen naar een rallysprint werd genomen op basis van 2 redenen. Enerzijds zat de TBR Rally in het vaarwater van de Omloop van Vlaanderen. Vroeg of laat is er waarschijnlijk geen draagvlak meer om 2 rally’s te organiseren op het grondgebied van Roeselare. Iets wat ook geldt voor de omliggende gemeenten. Met de overstap naar de TBR rallysprint in Oekene wil Team Bassin Roeselare hier op inspelen. Anderzijds was er ook minder interesse in de TBR Rally. De kosten om een rally te organiseren zijn zeer hoog. Het aantal deelnemers was de laatste jaren niet hoog genoeg om uit de kosten te geraken. Vandaar de beslissing om een degelijke rallysprint te organiseren.

De TBR Rallysprint wordt dus georganiseerd in Oekene. Ook het rallycentrum verhuist mee naar Oekene.

Blijkbaar wordt de overstap van de TBR Rally naar de TBR Rallysprint wel gesmaakt door de piloten. Een kleine 3 weken voor de start van de rallysprint laat de organisatie weten dat het maximum van 120 deelnemers bereikt is. Wie zich nu nog inschrijft, zal op een wachtlijst komen.

BRC
RT2

Later meer…

VAS
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X