Het debuut van het CarCave-team met Patrick Snijers en zijn co Cindy Verbaeten in de Sezoensrally was meteen raak. Een vijfde plaats net achter de toppers uit het BK smaakt naar meer! Dus waarom niet meteen in Ieper starten, dé topwedstrijd van het Belgisch Kampioenschap? Ondanks de korte voorbereiding brengt CarCave Patrick opnieuw aan de start in een topwagen uit de R5-klasse, een Peugeot 208 T16. De ambitie blijft intact, finishen in de top 5, ook al komen er deze keer meer dan 20 R5-wagens aan de start.

De Sezoensrally was voor CarCave een sprong in het onbekende. Onze eerste rallydeelname met een topper als Patrick Snijers achter het stuur en meteen in de R5-klasse, de topklasse van het Belgisch kampioenschap. Maar de test was meer dan geslaagd. Patrick heeft nog niets aan populariteit – én talent – ingeboet en de CarCave-petrolheads vonden het geweldig.

Het resultaat en het enthousiasme van de fans van Patrick en van CarCave stimuleren ons om dit project door te zetten. De voorbereidingstijd van amper 4 weken tussen Bocholt en Ieper was erg kort, maar toch zijn we er in geslaagd om een bijzonder competitieve R5-wagen in te zetten. De Italiaanse Fiësta uit Bocholt was niet beschikbaar voor Ieper, maar met de Peugeot 208 T16 brengen we Patrick opnieuw in een topwagen aan de start.

RT2
KAMV

Ieper kadert bovendien in onze voorbereiding voor een compleet BK-seizoen met Patrick Snijers. We gaan niet alleen de Ford Fiësta en de Peugeot 208 tegen elkaar afwegen, maar kijken ook uit naar het publieke debuut van de Hyundai i20 in de R5-klasse.

Patrick Snijers: “Bocholt was een geweldige ervaring: een nieuw team, een nieuwe wagen en meteen een mooi resultaat. Ik kijk er dus echt naar uit om samen met CarCave in Ieper nog beter te doen. De toekomst? Wait and see! Waarschijnlijk doen we in de Condroz een ultieme test en dan zetten we alles op het seizoen 2017. Een final tour? Daar voel ik me nog wat jong voor, maar toch, nog eens 110% gaan voor het Belgisch Kampioenschap, het zou mooi zijn. En met Roel heb ik de perfecte partner in crime gevonden. Hij is organisatorisch een krak, anders breng je op 4 weken tijd geen twee keer een topwagen aan de start, en ik kan me volledig focussen op het sportieve.”

CarCave en Patrick Snijers, wordt vervolgd …

RT1
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X