De Geko Classics Historic Rally en de Las Vegas Ypres Historic Rally brachten in de laatste uren van de inschrijving nog enkele mooie namen op de deelnemerslijst

In de Geko Classics Historic Rally, de wedstrijd voorbehouden voor de wagens met een nationaal paspoort, is de meest opvallende naam toch die van Jonas Langenakens. De Vlaams-Brabander start in Boezinge met de imposante en heerlijk grommende Chevrolet Corvette Sting Ray van Wim Soenens.

VAS
Stannic

DSC_0266

 

”Het wordt een uitdaging om deze krachtpatser te temmen, maar we gaan ervoor. Het is wellicht niet een wagen waarmee we kunnen winnen, maar het doel is voornamelijk het publiek plezieren. Opvallen zullen we alleszins doen en wie weet, zit er een mooie uitslag in” reageert Jonas Langenakens.

Wie ook koos voor deze wedstrijd is Peter Bulckaen, de West-Vlaamse acteur, gekend van onder andere tv-series als ‘Familie’ en ‘Wittekerke’. Hij neemt de start met een unieke Audi 80 Quattro, een soort replica van de wagen waarmee Stig Blomqvist wereldkampioen werd in 1984.

Wat niet-Belgen betreft, wordt het vooral uitkijken naar de Fransman Frederic Chambon en zijn Porsche. De Nordist kent het parcours door en door en kan het onze landgenoten zeker knap moeilijk maken.

opname zonder titel-8962

In de Las Vegas Ypres Historic Rally, voor de wagens met een FIA-paspoort, is de opvallendste naam toch die van Chris Van Woensel. Samen met vaste co-piloot Rik Snaet brengt hij de Ford Sierra Cosworth 4X4 van Mies Racing, de stal van Dirk Vermeirsch, aan de start. De wagen heeft zeker het potentieel om mee te draaien aan de top. Vermeirsch reed in de TAC-rally in Tielt als Historic zelfs als 6de algemeen tot hij door mechanische problemen de handdoek moest gooien.

Ook werden er nog twee opvallende buitenlandse naam toegevoegd. Hongaar Karoly Leitold, een vaste deelnemer aan het Europees kampioenschap, zakt naar de Westhoek af met de mooiogende Fiat 131 Abarth. Met Antonio Parisi (Italië) en zijn Porsche 911S hebben we een extra buitenlander die het de Vlaamse rijders misschien moeilijk kan maken.

63ste OVV
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X