Voor de komende Ypres Rally laat Jonas Langenakens de vertrouwde Mitsubishi Lancer Evo IX even op stal staan en slaat hij een compleet andere richting in. De Landenaar vervoegt met vaste co Kenneth Delvaux opnieuw de rangen van Wim Soenens in het Geko Classics team en komt aan de start met de hoogst originele Corvette Stingray.

11160562_736590886460073_8802927135104573744_n_wm

Als nieuwe naamsponsor van het nationale luik van de Ypres Historic Rally trekt Wim Soenens met zijn Geko Classics team alle registers open en wordt naast de BMW e30 M3’s ook nog deze brutale Amerikaan uit 1964 ingezet. “Ik ben blij dat we opnieuw met Wim gaan samenwerken voor dit project,” reageert Jonas enthousiast. “In 2012 reden we, toen nog onder NCRS-vlag, ondermeer met de Ford Focus 08 WRC, de Peugeot 207 S2000 en de Subaru S10 WRC. Mijn enige ervaring met achterwiel aangedreven wagens dateert van de Geko Ypres Rally 2013 toen ik met een originele Prodrive e30 M3, ook al van bij Wim, als voorwagen met VIP’s over de proeven ging. Maar dat was natuurlijk niet echt op competitiesnelheid. Nu gaan we effectief aan de rally deelnemen en starten we in de nationale wedstrijd. Het wordt een hele uitdaging om deze krachtpatser te temmen, maar we gaan ervoor. Het is wellicht niet echt een wagen waarmee we kunnen winnen maar ons doel is voornamelijk het publiek te plezieren. Opvallen zullen we alleszins wel doen. En wie weet, zit er nog wel een mooie uitslag in.”
De snelle maar toch vaak listige proeven rond het Ieperse, liggen de voormalige Groep N-kampioen wel. In 2011 won hij er zijn klasse met de Evo X en een jaar later werd hij mooi achtste met de Peugeot 207 S2000. Benieuwd hoe hij het er vanaf brengt bij zijn debuut met deze unieke historic. Antwoord op 24 en 25 juni!

KAMV
Stannic_animatie
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X