Scuderia Vervica organiseert, twee weken voor de Kenotek Ypres Rally, de Woodstoxx-Motul Rally van Wervik. De wedstrijd wordt dan ook bij heel wat top teams op het programma gezet ter voorbereiding van de Kenotek Ypres Rally. Dit jaar komen er onder andere liefst 8 R5-wagens aan de start. Een favoriet vooruitschuiven is daardoor niet makkelijk.

AfficheRallyWervik2016

Pieter Tsjoen las vorig jaar in Ieper de nota’s voor Kevin Abbring. Dit jaar neemt hij zelf het stuur, van de recent aangekochte Ford Fiesta R5,  in handen. Ook de Brit John Indi en Bernd Casier komen aan de start met een Ford Fiesta R5. Bernd Casier vervangt Tim Van Parijs die de wedstrijd aan zich moet laten voorbijgaan. Davy Vanneste brengt het aantal Fiesta-rijders op 4. Vorig jaar schreef Davy Vanneste de wedstrijd rond de tabaksstad op zijn naam, waardoor hij misschien wel de te kloppen man is.

De grootste tegenstand verwachten we uit de Skoda hoek. Hermen Kobus komt, wanneer de wagen tijdig klaar is, de eerste wedstrijdkilometers rijden met de heropgebouwde Skoda Fabia R5. Benieuwd of Hermen Kobus, die vorig jaar de EBR rally naar zijn hand zette, snel de juiste setup vindt en vol durft te gaan na zijn crash in Gran Canaria. Voor Fredericq Delplace worden het de eerste wedstrijd met de Skoda Fabia R5, zelfs de eerste wedstrijd met een R5. Na haar 2de plaats in de ORC Canal Rally, waar ze in haar eerste wedstrijd met de Skoda Fabia R5 misschien wel vriend en vijand met verbazing sloeg, kunnen we gerust stellen dat Melissa Debackere ook met stip genoteerd staat voor de eindoverwinning. Iets waarin de Wervikse trouwens slaagde tijdens haar laatste 2 deelnames.

BRC
VAS

Naast de 4 Fiesta’s en de 3 Fabia’s komt er ook een DS3 R5 aan de start. Jourdan Serderidis komt er vertrouwen tanken met het oog op de wedstrijd rond de kattenstad.

Het hoge aantal R5 wagens aan de start, maakt dat de teams op zaterdagavond weten waar ze aan toe zijn. Er rest ze dan nog een kleine 2 weken tot aan de start van de Kenotek Ypres Rally.

Na het forfait van Tim Van Parijs, blijven er nog 2 GT rijders over. Jochen Claerhout met de Porsche GT3 en Stefan Van Craenenbroek met de Nissan 350Z GT4.

Verder is het ook uitkijken naar enkele snelle BMW’s waaronder die van Geert ‘Den Buze’ Beauprez, Wim Soenens, Didier Vanwijnsberghe, Christof Merlevede, Alain Vermeulen… en zo kunnen we nog even doorgaan. Er staan in totaal meer dan 20 beamers op de lijst.

Paul Lietaer is, na zijn overwinning in de ORC Canal Rally, de te kloppen man bij de historics. In die strijd om de overwinning bij de Historics verwachten we o.a. Didier Vanwijnsberghe (BMW M3), Pieter-Jan Maeyeart (Ford Escort), Dirk Van Rompuy (Opel Ascona) en Dirk Vermeirsch (Subaru Legacy).

Bij de voortrekkers is het uitkijken naar Victorien Heuninck met de Peugeot 208 R2. Verwacht wordt dat hij het referentiepunt zal zijn voor onder andere Roman Delhez (Opel Adam R2).

In de klasse 1A gaat de strijd verder tussen Jeffry Decock en Mathias Bruggeman. Beide heren zullen wel rekening moeten houden met Gauthier Cnockaert die opnieuw van de partij. Ook de snelle Maarten Bruggeman en de ervaren Guy Dierckx, voor de gelegenheid genavigeerd door Han De Bock, verschijnen aan de start.

BRC Junior Kjell Vandenberghe start met zijn Twingo R1 in de klasse 2C. Een klasse waar de concurrentie steeds groot is met onder andere Luc Diet, Caine Minne, Mitch Van Oplynes…

Verder kunnen we ook nog vermelden er een dertigtal FIRC rijders aan de start staan. Onder hen natuurlijk Andrew Thomson, ORC winnaar algemeen en historic, en David Coulson, ORC winnaar in de 2WD klasse.

 


Parkoers/Servicepark

KP Kruiseke wordt opnieuw verreden zoals in 2014 en is goed voor meer dan 9 km.

KP Wervik is volledig vernieuwd. Er worden 2 rondjes gereden in acht-vorm en in tegengestelde richting. De start van de KP, ook goed voor meer dan 9 km, ligt slechts op 30 m van de FF. Een afdaling voor de mensen met ballen. Het spektakelpunt aan de Linde zit er ook nog in, maar wel in tegengestelde richting. In het verre verleden bracht dit punt ook de massa op de been om te smullen van de prachtige doortochten.

KP Geluwe is licht gewijzigd. De start ligt nu waar enkele jaren geleden de FF was.

Naast de parkoerswijzigingen is er ook een grote wijziging betreffende het servicepark. Dit verhuist van de industriezone naar het centrum van Wervik. Er worden vier zones gecreëerd:

  • Zone 1: voor het stadhuis
  • Zone 2: Steenakker
  • Zone 3: aan het station, dus in de stationsstraat
  • Zone 4: Emiel Gellyncklaan, in het verlengde van de stationsstraat

De tankzone voor de speciale brandstof wordt ingericht aan de brandweer kazerne.

Zie bijgevoegde kaart onderaan dit artikel.


Algemene info

De Woodstoxx Rally & Motul Historic Rally van Wervik wordt ingericht door de Autoclub Scuderia Vervica vzw. en zal plaatsvinden op 10 en 11 juni 2016 te Wervik. De rally komt in aanmerking voor het regionaal VAS kampioenschap rally/rallysprint en verschillende provinciale kampioenschappen rally 2016. Onze proef staat ook open voor nationale en internationale piloten. Alsook het FIRC kampioenschap.

De  Rally van Wervik is een rally van het type A en wordt verreden over 164 km. Waarvan 96km. klassementsproef en 68 km  verbindingstraject. De klassementsproeven zijn 97% verhard. Er worden 4 omlopen met 3 klassementsproeven verreden.


Tijdschema / Rallyresultaten / Verslaggeving

Vrijdag 10 juni 2016
10:00-22:00   Verkenningen
17:30-22:00   Technische controle in het Rallycentrum, Broederschool Wervik

Zaterdag 11 juni 2016
08:29         Start eerste deelnemer op het podium
19:00         Aankomst eerste deelnemer op het podium.

Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4
KP Kruiseke 8:41 11:36 14:31 17:26
KP Wervik 9:06 12:01 14:56 17:51
KP Geluwe 9:24 12:19 15:14 18:09

De rallyresultaten kan je vinden via deze link: http://rallyresultaten.be/2016/wervik2016.html

Je kan de rally ook volgen via Connectus Rally Radio op 89.0 FM, verzorgt door Rally Podium & Reporting.


Tickets

Algemene inkom: 15 Euro – wanneer je het ticket vooraf besteld, krijg je het programma gratis.

Programma: 5 Euro (incl. volledige overzichtskaart in kleur) –  gratis indien je je ticket op voorhand besteld.

Bestellen kan je via deze link: http://www.scuderiavervica.be/Tickets.htm


Parking

Voor het bezoek aan het Rallycentrum in de Broederschool zijn volgende parkings voorzien in de directe omgeving:

  • Parking St. Pol op 200m in de Duivenstraat (120 plaatsen)
  • Parking Oosthove op 400 m in de Speiestraat (100 plaatsen)
  • Parking Sint-Medarduskerk op 100 m ( 50 plaatsen)

Kaart

Op deze google maps kaart vind je waar het rallycentrum gelegen is. Verder zijn ook de parkings en service zones aangeduid.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zWSHojbi3gnU.ki8RMAPxwir0

KaartRallyWervik2016

Meer informatie vind je op de website van AutoClub Scuderia Vervica

VAS
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X