Rallysprint van Moorslede: 2de in klasse 1a na de strijd der vrienden

Op de 1ste KP kwamen we op voorsprong met een toptijd waar ik 5 seconden sneller was dan rivaal Mathias Bruggeman. Helaas kende we in de 2de KP wat remproblemen omdat er lucht in het systeem gekomen was. Hierdoor gingen we rechtdoor op een links 3 met als gevolg dat we een 15 seconden verloren. De strijd was gestreden. Op de lange rechte stukken was Mathias in het voordeel. Daar kon ik niks tegen beginnen. Ondanks de schitterende chrono’s eindigden we 44ste algemeen en 6de in div 1-2.

RT_RSM_2016_RV_007

 

RT2
RT1

Eerste klasse 1a winst in de Rallysprint van de Monteberg

Na een goeie start te hebben gemaakt in het VAS kampioenschap gingen we de Rallysprint van de Monteberg eens aan de tand voelen. Vorig jaar hadden we hier wat gezichtsverlies opgedaan en dus hadden we hier nog een persoonlijke rekening te vereffenen. Het begon al meteen water te gieten. Dit was voor mij de ideale omstandigheid om de krachtigere wagens het vuur aan de schenen te leggen.

Door het voorval van in 2015 zijn we in de 1ste KP rustig van start gegaan. En toch behaalde we nog een besttijd in onze klasse. Ik geloofde men ogen niet. Voor de 2de KP besloten we om er wat meer tempo in te steken, met als resultaat dat we nog 11 seconden sneller waren dan in de eerste KP. Na 2 KP’s hadden we bijna een halve minuut voorsprong op onze vriende Mathias Bruggeman, die niet bepaald blij was met de weersomstandigheden. De 2 overige KP’s reden we ook foutloos uit en hierdoor sleepten we de eerste overwinning in de wacht in onze klasse. Algemeen eindigden we 39ste en 8ste in divisie 1-2.

RT_RSVM_2016_JV_007

 


Nieuwe klasse winst in ORC Canal Rally

Een maandje later was het dan tijd voor de ORC Canal Rally. Het was de eerste keer dat wij deze rally reden. In het rechterzitje dit maal niet mijn vriendin Sarah Glibert. Na de vorige 2 rally’s beleefde ze de rally eens van aan de andere kant. Een vriend van mij, Kevin Landsheere, navigeerde mij in Oostrozebeke.

Ontevreden over het toegekende startnummer, werd een schriftelijke aanvraag gedaan voor een beter nummer. Hierop kregen we echter een negatief antwoord. In de 1ste KP, na een 2 tal km, werden we opgehouden door een uiterst sympathieke dame wiens naam er niet toe doet. En waar ze hier ook absoluut geen schuld trof. Ondanks we toch wel wat tijd verloren, resulteerde dit nog in een besttijd in onze klasse. Vol adrenaline gingen we de 1ste ronde al ruim aan de leiding in onze klasse.

Na enkele rondes het tempo telkens wat hoger gelegd te hebben, reden we dan ook echt wel toptijden met een standaard wagen. 103 pk en een 8 kleppertje. In de laatste ronde begon het dan ook nog eens water te gieten. Het trotseren van de regen vonden we eigenlijk wel leuk. Net zoals sommige supporters die ons aanmaanden om de handrem stevig omhoog te trekken. Iets wat we natuurlijk ook deden.

Uiteindelijk wonnen we, met een serieuze voorsprong, verdiend onze klasse 1a. We werden 57ste algemeen en 7de in divisie 1-2.

RT_ORC-2016-RV-758

RT2
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X