De proeven van de 10de ORC Canal Rally waren het decor voor de eerste wedstrijdkilometers van de pas aangekochte Skoda Fabia R5. Als voorbereiding op de Kenotek Ypres Rally stonden Melissa Debackere en Cindy Cokelaere er aan de start, met de bedoeling om de wagen te testen. Dat het een aangename kennismaking werd, is wel het minste dat we kunnen zeggen. Het team eindigde op een mooie 2de plaats op slechts 3.9 seconden van winnaar Andy Lefevere.

RT_ORC-2016-RV-324

We zijn naar hier gekomen om te testen. We hadden eigenlijk nooit verwacht dat we vooraan gingen meedoen.  Of toch niet in de strijd voor de overwinning,” aldus een tevreden Melissa Debackere.

De auto geeft ons een goed gevoel en ik denk wel dat er voor de toekomst veel muziek inzit. We zijn heel tevreden. Andy Lefevere is ergens wel een referentie voor de Kenotek Ypres Rally. Hij eindigde er al eens op de 3de en de 5de plaats. Ik denk wel dat we in een goed ritme zitten voor in de toekomst en voor Ieper.”

KAMV
RallyTime animated

De volgende wedstrijd op het programma is de Rally van Wervik (10-11 juni). Deze wedstrijd rijdt het team natuurlijk ook in functie van de Kenotek Ypres Rally.

Ik had niet verwacht dat we hier al konden meestrijden voor het podium want wedstrijdritme hebben we nog niet zoveel. Ik hoop dat we na de Rally van Wervik klaar zijn om te starten in Ieper,” besluit Melissa Debackere.

BRC
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X