De proeven van de 10de ORC Canal Rally waren het decor voor de eerste wedstrijdkilometers van de pas aangekochte Skoda Fabia R5. Als voorbereiding op de Kenotek Ypres Rally stonden Melissa Debackere en Cindy Cokelaere er aan de start, met de bedoeling om de wagen te testen. Dat het een aangename kennismaking werd, is wel het minste dat we kunnen zeggen. Het team eindigde op een mooie 2de plaats op slechts 3.9 seconden van winnaar Andy Lefevere.

RT_ORC-2016-RV-324

We zijn naar hier gekomen om te testen. We hadden eigenlijk nooit verwacht dat we vooraan gingen meedoen.  Of toch niet in de strijd voor de overwinning,” aldus een tevreden Melissa Debackere.

De auto geeft ons een goed gevoel en ik denk wel dat er voor de toekomst veel muziek inzit. We zijn heel tevreden. Andy Lefevere is ergens wel een referentie voor de Kenotek Ypres Rally. Hij eindigde er al eens op de 3de en de 5de plaats. Ik denk wel dat we in een goed ritme zitten voor in de toekomst en voor Ieper.”

RT2
VAS

De volgende wedstrijd op het programma is de Rally van Wervik (10-11 juni). Deze wedstrijd rijdt het team natuurlijk ook in functie van de Kenotek Ypres Rally.

Ik had niet verwacht dat we hier al konden meestrijden voor het podium want wedstrijdritme hebben we nog niet zoveel. Ik hoop dat we na de Rally van Wervik klaar zijn om te starten in Ieper,” besluit Melissa Debackere.

VAS
BRC
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X