De proeven van de 10de ORC Canal Rally waren het decor voor de eerste wedstrijdkilometers van de pas aangekochte Skoda Fabia R5. Als voorbereiding op de Kenotek Ypres Rally stonden Melissa Debackere en Cindy Cokelaere er aan de start, met de bedoeling om de wagen te testen. Dat het een aangename kennismaking werd, is wel het minste dat we kunnen zeggen. Het team eindigde op een mooie 2de plaats op slechts 3.9 seconden van winnaar Andy Lefevere.

RT_ORC-2016-RV-324

We zijn naar hier gekomen om te testen. We hadden eigenlijk nooit verwacht dat we vooraan gingen meedoen.  Of toch niet in de strijd voor de overwinning,” aldus een tevreden Melissa Debackere.

De auto geeft ons een goed gevoel en ik denk wel dat er voor de toekomst veel muziek inzit. We zijn heel tevreden. Andy Lefevere is ergens wel een referentie voor de Kenotek Ypres Rally. Hij eindigde er al eens op de 3de en de 5de plaats. Ik denk wel dat we in een goed ritme zitten voor in de toekomst en voor Ieper.”

RallyTime animated
63ste OVV

De volgende wedstrijd op het programma is de Rally van Wervik (10-11 juni). Deze wedstrijd rijdt het team natuurlijk ook in functie van de Kenotek Ypres Rally.

Ik had niet verwacht dat we hier al konden meestrijden voor het podium want wedstrijdritme hebben we nog niet zoveel. Ik hoop dat we na de Rally van Wervik klaar zijn om te starten in Ieper,” besluit Melissa Debackere.

RT2
Stannic
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X