Dit weekend is het zover. Na twee rallysprints is het VAS kampioenschap toe aan zijn eerste echte rally, de ORC Canal Rally die reeds aan zijn 10de editie toe is. Net zoals in de vorige jaren, houdt de organisatie vast aan het concept van 4×3 proeven. De lange deelnemerslijst, gekruid met enkele topwagens, toont aan dat de wedstrijd populair blijft bij de rallyteams. Ook het volledige Evo Racing Team komt er aan de start. 

De weervoorspellers zijn er nog niet helemaal uit. Buien met tussendoor opklaringen, een kletsnatte zondag, onweersbuien… we hebben het allemaal zien passeren deze week. Blijkbaar zijn de weergoden nogal wispelturig momenteel. Volgens de laatste weersvoorspellingen houden we het droog tot in de (late) namiddag. Iets waar ook Jimmy Taveirne op hoopt. “Zoals velen hopen wij ook op droog weer, zodat we eindelijk eens het potentieel van de wagen kunnen benutten. Zeker na de nieuwe update. Onze Mitsubishi EVO IX R4 werd deze week bij Van Hoof Sport binnengebracht. De wagen wordt samen met het Van Hoof serviceteam, op zaterdagmiddag, in Oostrozebeke verwacht. Dankzij deze update wint de wagen weer aan snelheid,” aldus Jimmy Taveirne

ERT-VB-ORC-073

RallyTime animated
VAS

Op uitnodiging van de organisatie van de ORC Canal Rally, was Jimmy Taveirne woensdagavond ook aanwezig in de Flanders Indoor Karting te Kortrijk. Aan de hand van een 15 minuten durende kartwedstrijd werden de startnummers van de eerste 10 deelnemers toegekend. Jimmy Taveirne werd als zevende afgevlagd en zal zondag dan ook met het nummer 7 op de deuren starten.

Zoals aangekondigd bij de persvoorstelling van het Evo Racing Team, wordt 2016 vooral een jaar om in te leren voor Steve Brown en Lieven Capoen. Dat zal ook zo zijn in de ORC Canal Rally. “Wij zetten ons leerproces verder. Ook wij hopen op een droge editie, zodat we wat vertrouwen met de wagen kunnen opbouwen. In de ORC Canal Rally heb ik al enkele malen gereden als co. Ik vind dit een zeer toffe rally. Ook in en rond de service. We gaan proberen om er een geslaagd weekend van te maken,” laat Steve Brown weten.

ERT-VB-ORC-261

Door er een geslaagd weekend van te maken, met mooie passages en een zo goed mogelijk resultaat, kunnen we onze sponsor, de firma Paul Bossuyt & Zonen, bedanken. De ORC Canal Rally is immers zowat de thuisrally van deze sponsor,” vult Lieven Capoen aan.

Ook de Wouter Muylle is zondag van de partij in en om Oostrozebeke. Om de proeven te openen voor de competitiewagens, doet de organistie immers een beroep op de Mitsubishi ‘SAFETY’ EVO. “Voor de ORC Canal Rally halen we de SAFETY Mitsubishi terug van stal. We zullen de rally rijden als 0-wagen,” vertelt Wouter Muylle. “Het is een toffe rally met een leuk parkoers, kort maar krachtig. We gaan terug voor de leuke sfeer en hopen op een droge editie. Het rechterzitje wordt deze maal bemand door Yves, een goede klant van Carrosserie Muylle. Yves gaat al jaren een keer per jaar mee als co-plioot. Dus amusement verzekerd. We zullen er voor zorgen dat de piloten in veilige omstandigheden kunnen starten.

ERT-VB-ORC-157

Verder wenst het Evo Racing Team ieder team, alsook de toeschouwers, een leuke en veilige rally toe. Iedereen is van harte welkom op het service park in het centrum van het gezellige Oostrozebeke.

KAMV
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X