1 – 2 – 3 !! 3 podiums op 3 deelnames in 31 jaar !!

RT_Sezoens2016-RV-6881

Met enkel in de laatste 2 jaar de Rally van Zuid Limburg 2015 en de RS Monteberg 2016 op ons actief, hadden we toch de mooie intentie om een goede prestatie neer te zetten in Bocholt.

Na de eerste proef werd echter onmiddellijk goed duidelijk dat het gebrek aan wedstrijdritme ons er aan zou weerhouden om deze keer mee te strijden voor de beste plaats. Nochtans werd er toch een mooie 4de tijd neergezet niet zo ver van de latere nummers 1 en 2.

RallyTime animated
RT2

Tijdens de tweede proef haperde de versnellingsbak regelmatig in het opschakelen naar 5de waardoor de bak telkens even in een neutrale stand stond. Nazicht en regeling in de service bracht geen oplossing en hierdoor werd op alle volgende proeven regelmatig (+- 1 op 5 keer) bij het opschakelen 1 tot zelfs 3 seconden verloren.

Halfweg op de eerste passage van de vierde proef – KP Goolder gleed de wagen achteraan meer dan normaal en na de proef dienden we het wiel te verwisselen wegens … juist – een leegloper, wat bovendien resulteerde in 6 minuten laattijdig inklokken. Resultaat: 1 volle minuut straftijd bovenop de toch wat verloren tijd op de voorgaande proef. Bovendien werd op de volgende proef ook nog tijd verloren omdat het reservewiel een andere compound had en waarbij de BMW door het verschil in grip zowat alle kanten op ging. Een terugval naar plaats 6 in de algemene stand was hierdoor een feit.

De tweede ronde kon men alleen maar vaststellen dat -ondanks het schakelprobleem- het verschil in tijden met de eersten zo goed als weg gevlakt werd en dat daarmee het gebrek van wedstijd ritme in het begin van de wedstrijd duidelijk aangetoond werd. Deze duidelijke opmars zorgde er voor dat we nog een mooie podiumplaats konden pakken.

Deze behaalde 3de plaats is voor mezelf zowat gelijkgesteld met een overwinning want binnenkort word ik toch al 57 jaar “jong” en als je dan met gelijkwaardig materiaal nog kan strijden en standhouden tegen die nog veel jongere rijders dan mag je daar voor jezelf toch ook fier over zijn, toch ?

Na mijn overwinning destijds in 1985, mijn tweede plaats in 2005 en nu een derde plaats in 2016 kan ik niet anders dan tevreden zijn over mijn prestaties in het “regionale” gedeelte van deze wedstrijd. Wie anders nog in België kan zeggen dat hij 31 jaar na een overwinning in een bepaalde wedstrijd, telkens bij elke deelname, Regionaal/Criterium, op het podium heeft gestaan ?

Als je dan ook nog eens de overwinning in Groep M (BRC) in 2011 erbij rekent, kan ik toch gelukkig en heel tevreden terugkijken op echt mooie resultaten op dit aparte en schitterende parcours met zijn maaskiezel waar ik me, zeker als niet-plaatselijke rijder zijnde, toch nog steeds een beetje “thuis” gevoeld heb.

Nu is het uitkijken naar een volgende wedstrijd. Doch door omstandigheden buiten onze wil zijn we genoodzaakt om terug bijkomend budget te gaan zoeken om een verderzetting van ons programma mogelijk te maken. Voor ons is zulke zoektocht totaal niet evident omdat we in een totaal Rally Sport-loze en Rally-ongeïnteresseerde regio woonachtig zijn zodat zelfs de regionale bedrijven als de plaatselijke frituur zich hierdoor echt uitsluiten van zelfs een kleine sponsoring. Maar we zien nog wel wat de toekomst ons brengt, we werken er volop aan.

RT1
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X