Onder een stralende zon werd de vijfde manche van het Junior BRC afgewerkt in het kader van de 40ste Sezoensrally in Bocholt. De Noord-Limburgse maaskiezel is altijd een uitdaging voor jongeren die hun sporen willen verdienen in de rallysport. Zes jong kerels streden voor de punten, netjes verdeeld in twee groepjes van drie in R2 en drie in R1.

Polle Geusens was de topfavoriet. Enerzijds had hij vorige manche in de Rally van Wallonië gewonnen en anderzijds is de Sezoensrally zijn thuiswedstrijd. Maar, op het einde van de openingsproef begon de 1.0 driecilinder onder de motorkap te haperen. Voor de eerste servicebeurt op het Kerkplein, na 3 proeven, had Polle al 2’29” verloren op de leider in R2, Romain Delhez. Omdat Jelle Vermeire ook problemen had met de motor en een afgescheurde remleiding, kon Romain Delhez met zijn Opel Adam R2 verder afstand nemen. In de namiddag naderde Polle Geusens nog tot op een halve minuut, maar drie proeven voor de finish begon de EcoBoost opnieuw te haperen. De beslissing was gevallen. Romain Delhez pakte de overwinning in RC4 en werd daarvoor beloond met de Junior Award, goed voor een gratis inschrijving voor de Kenotek Ypres Rally.

RT_Sezoens2016-Delhez-5633

Na de problemen van Polle, hebben we onze voorsprong gecontroleerd, maar ik maakte zelf een foutje in Gerdingen. Vlak voor de finish miste ik mijn rempunt op een blinde top. We schoven rechtdoor en de voortrein stond open. Polle kwam een stuk korter, maar we hielden hem op afstand. Ik ben heel blij met deze zege en de Junior Award, want we hebben nogal wat technische problemen gekend in het begin van het seizoen. Het geluk is hopelijk definitief gekeerd,” lachte Romain.

BRC
RT1

Polle Geusens beleefde een rotdag. Ondanks 9 snelste tijden op 15 proeven, moest hij zich neerleggen bij de… derde plaats in RC4. “Een injector was verbrand en dat is een probleem dat terug kan komen. Om het definitief op te lossen, moet je de motor reviseren. Dat zullen we tegen Ieper doen. Toen de problemen weer begonnen op drie proeven van de finish, wist ik dat we kansloos waren. Afspraak in Ieper voor een revanche!

RT_Sezoens2016-JelleVermeire-6442

De tweede plaats ging naar Jelle Vermeire met de atmosferische Fiesta R2, maar ook de West-Vlaming had zijn problemen onderweg. “Het begon al met een afgescheurde remleiding op de eerste proef. We reden de eerste drie proeven met remproblemen en later had ik nog problemen met de intercom. Op het einde van de wedstrijd heb ik nog twee snelste tijden gereden.”

In R1 moet Jo Muylle, die al vroeg werd gehinderd door elektrische problemen, opgeven. Anthony Dovifat was duidelijk de snelste. De leider in het Junior BRC scoorde 15 bonuspunten voor evenveel snelste tijden, wat zijn titelkansen een extra boost geeft: “Rijden op maaskiezel is apart en op bepaalde plaatsen heb ik de transmissie gespaard, maar ik heb toch aangevallen en me geamuseerd!,” vertelde Anthony.

RT_Sezoens2016-AnthonyDovifat-5249

Kjell Vandenberghe, 5de en tweede in R1, haalde de finish, maar met Dovifat rivaliseren lukte niet: “Ik weet niet waar Anthony zijn tijden haalt, want ik kan echt niet harder met de Twingo R1. Als ik nog harder wil aanvallen, dan gaan we van de baan…

De volgende wedstrijd voor het Junior BRC is de Kenotek Ypres Rally, waar de Belgische jongeren het zullen opnemen tegen de Europese jonge talenten.

RT1
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X