In januari konden we het reeds aankondigen (artikel Kenny Verstraete rijdt VAS historic kampioenschap met Ford Sierra Cosworth 4×4). Na zijn debuutjaar, met de Opel Astra, maakt Kenny Verstraete de overstap naar een Ford Sierra RS Cosworth 4×4. Wat toen nog een project was, is nu realiteit geworden. Kenny Verstraete zal in de 10de ORC Canal Rally starten met de Ford Sierra.

RT_KennyVerstraete_002

Initieel was het de bedoeling om alle VAS historic wedstrijden te rijden, met uitzondering van de Rallysprint van Moorslede. De Rallysprint van de Monteberg kwam echter iets te vroeg. “We zijn niet gestart in de Rallysprint van de Monteberg omdat de remmen nog niet top waren. Ook de motor was nog niet perfect afgesteld.” verteld Kenny Verstraete. “De wagen is nu bij Dirk Vermeirsch, Mies Racing. Men zal er de motor afstellen en alles op punt zetten.”

De ORC Canal Rally wordt voor ons een rally om de wagen beter te leren kennen en om de wagen verder te kunnen verbeteren waar nodig.” gaat Kenny verder. “We hebben nog maar een paar 100 meter kunnen testen. Niet voldoende om echt voluit te kunnen gaan in ORC Canal Rally. Hopelijk voelt de wagen goed aan zodat we toch nog wat goeie tijden kunnen neer zetten.”

RT2
VAS

RT_KennyVerstraete_006

Sinds de ORC Canal Rally van vorig jaar, rijdt Kenny Verstraete samen met Pieter Clabau. Ook dit jaar zal Pieter de nota’s lezen. De samenwerking met Pieter verloopt goed, laat Kenny ons weten.
Ik heb de onboard filmpjes van vorig jaar nog eens herbekeken. Daaruit blijkt dat mijn nota’s van toen beter kunnen. Ik moet iets meer specifieke aanduidingen zetten. Het maken van nota’s gaat steeds beter, naargelang we langer samen rijden. Het vertrouwen in elkaar is ondertussen 100%. En vooral. Pieter Clabau weet hoe en wanneer hij mij moet afremmen of opjagen.

Verder leer ik ook heel veel bij van Dirk Vermeirsch en Bert Cornelis. Twee super piloten met heel veel ervaring, waar ik enorm naar opkijk. Ik leg er dan ook graag mijn oor te luisteren. Het was altijd een droom om met een Ford Sierra Cosworth te kunnen rally rijden. En mede dankzij mijn stiefvader worden deze dromen waar… het betekend heel veel voor me.” besluit Kenny Verstraete.

Natuurlijk kan dit alles niet zonder de sponsors.
DIMI@WORK, CP On/Off Road, N.S.C. Cars, Autoparts Dezutter en mijn nieuwe bandenleverancier FTC Wheels. En natuurlijk ook Mies Racing van Dirk Vermeirsch die me in alles steunt en bijstuurt.

RT_KennyVerstraete_003

VAS
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X