Na vier overwinningen op rij, moeten we niet ver zoeken naar de naam van de favoriet in de 40ste editie van de Sezoensrally in Bocholt. Freddy Loix, afgetekend aan de leiding in het Belgisch kampioenschap, krijgt de favorietenrol toeschoven met zijn Skoda Fabia R5, maar zijn concurrenten zullen de rode loper zeker niet uitrollen voor de Limburger.

DSC_0962

BRC
RallyTime animated

Vooral Kris Princen zal supergemotiveerd aan de start komen. In de Rally van Wallonië liet de Peugeot-piloot zich verrassen door watergladheid, net op het moment dat hij de aanval op de leidersplaats had ingezet. De maaskiezel heeft geen geheimen voor Princen, die weer voluit voor de zege gaat in Noord-Limburg.

Patrick Snijers, nog een Limburger, start als outsider, maar het is geweten dat Snijers bijzonder graag rijdt op de kiezel in Bocholt. Zijn ervaring is een troef, maar anderzijds zijn er een aantal onbekende factoren, want het is de eerste wedstrijd van Snijers met de Ford Fiesta R5 Evo.
We krijgen deze wedstrijd steun van Car Cave, een bedrijf uit Hasselt,” vertelt Snijers. “Ik heb her en der offertes gevraagd voor een R5 en ik heb uiteindelijk gekozen voor een Fiesta R5 Evo van het Italiaanse team Step Five uit de buurt van Rome. Ik weet nog niet exact met welke banden we zullen rijden. We proberen DMack te overtuigen, want Elfyn Evans heeft bewezen dat die banden prima werken op de Fiesta R5 Evo. Verder zal ik voor de eerste keer met Cindy Verbaeten als copilote rijden. Er zijn een aantal onbekende factoren, maar ik kijk er ongelofelijk naar uit om weer met een topwagen te starten in Bocholt!

Stephen Wright komt opnieuw over vanuit Ierland om samen met Eddy Smeets de Sezoensrally te rijden. De jonge Ier, die kiest voor Pirelli’s op zijn Fiesta R5 Evo (enkel de motor is een Evo), stond vorig jaar al op het podium in Bocholt en hij wil dat graag evenaren.

DSC_0738

De twee Fords zullen wel af moeten rekenen met de Skoda Fabia R5 van Vincent Verschueren, die in de Rally van Wallonië knappe tijden reed in de strijd voor de tweede plaats. De maaskiezel is niet meteen de geliefde ondergrond van Verschueren, maar een podiumplaats is toch de minimale inzet. De overige R5’s worden bemand door Jourdan Serderidis en Tom Van Rompuy, de enige twee vertegenwoordigers van DS, want de jongeren Dilley en Demaerschalk blijven helaas thuis.

En we zijn benieuwd hoe hoog Guino Kenis kan mikken met zijn Mini JCW WRC met de RRC-restrictor. De Turnhoutse BMW-dealer wil zich graag mengen in de strijd voor de top 5. Daar dromen ook de snelste Mitsubishi-piloten van, te beginnen met Jonas Langenakens, altijd snel op het Limburgse onverhard, Steve Bécaert en Hein Jonkers.

De BMW’s van de M-Cup zullen weer voor spektakel zorgen, terwijl Steven Dolfen de ideale referentie is voor de jonge wolven in R2, Polle Geusens, Jelle Vermeire en Romain Delhez.

Kortom, we verwachten een spannende en boeiende Sezoensrally, zaterdag in het gezellige Bocholt. Een 40-jarig jubileum dat je niet mag missen!

BRC
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X