Na 4 wedstrijden in het BRC en met de 5de in het vooruitzicht zitten we al in de helft van het seizoen ’16. Tijd om een eerste balans op te maken en die is positief!

RT_StevenDolfenWallonie2016-1

Na 4 zware professionele , familiale en sportieve maanden hebben we met 26 op 40 te behalen punten goed gewerkt en overschrijden we onze gemiddelde schoolresultaten van weleer met brio . Het hadden er altijd 36 moeten zijn ware het niet van onze sortie in Spa waar we al een halve minuut bonus hadden na amper 2 kp’s , maar dat zou misschien iets van het goeie teveel geweest zijn… Deze blijft nog steeds aan de ribben kleven aangezien we vandaag onze inschrijving posten voor de 5de manche van het Belgische kampioenschap maar nog niet zeker zijn als we het budget rond krijgen.

Dat van Ypres is wel rond, maar van deze gebruik maken is geen optie voor de Seizoensrally! We hebben daar nog een rekening te vereffenen na onze forfait van vorig jaar, dus is onze aanwezigheid primordiaal voor onszelf en onze partners.

BRC
RallyTime animated

Haspengouw, Spa en Tielt liggen al ver achter ons, dus keren we nog enkel eens terug op onze deelname in Jambes aan de Rally de Wallonie. De Citadel is en blijft een loterij . Weinig te winnen, heel veel te verliezen . We werkten de eerste 2 proeven netjes af en zetten de wagen binnen de top 30 in het gesloten wagenpark. Op zaterdag wisten we dat ons er een heel zware opdracht te wachten stond aangezien we amper parcours kennis hadden en het slechte weer geen bondgenoot was voor de bleu’kes onder ons . Het werd ook snel duidelijk dat Geussens en De Ridder volgen onmogelijk was . Doordat er op zondag ons proeven werden voorgeschoteld waar wij wel de nodige feedback van hadden konden we evenwel bewijzen dat ook wij in staat waren toptijden neer te zetten…  De 3de plaats moest ons deel worden en met een 14de plaats algemeen als extraatje werd het dat ook! We kijken nu met ons ganse team uit naar Ypres rally waar we gaan trachten onze huid duur te verkopen. Met een top Peugeot 208 uit de atelier van Pevatec, een onuitputtelijke motivatie en de nodige parcours kennis geloven we in het allerhoogste! Lukt ons dat niet , dan zullen we onszelf nooit het verwijt kunnen maken dat we de uitdaging niet zijn aangegaan. Want de R2 klasse is en blijft een van het hoogste niveau die nog enigszins betaalbaar is.

Maar als we hopelijk toch nog het nodige budget vinden, eerst gouden punten gaan scoren in Bocholt!

63ste OVV
RT2
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X