Met 14 R5’s aan de start, oogde de affiche van deze 33ste Rally van Wallonië ronduit indrukwekkend. Xavier Baugnet wilde voor de tweede keer zijn talent showen met een topwagen, meer bepaald de Ford Fiesta R5 van het Renties Racing Team. Filip Cuvelier navigeerde de jonge Condruzien naar een erg knappe 5de plaats algemeen, na een intens duel met streekpiloot Adrian Fernémont, eveneens met een Ford Fiesta R5.

RT_opname zonder titel-3560

De wedstrijd begon met een dubbele passage op de Citadel in Namen. Niet de favoriete proef van Xavier Baugnet en al zeker niet in het donker in de gietende regen. De Renties-piloot maakte er het beste van, maar hij eindigde op de 21ste plaats op 33″ van leider Duval.

“Zo een rondkoers is niets voor mij. Bij de start van de tweede passage liet ik me bijna verrassen door de koude banden zoals Jordan Scaillet. Ik zag de muur en de boordsteen heel dicht komen. Dat snijdt je benen af. De rest van de proef heb ik heel braaf afgewerkt, zonder risico’s te nemen. Omdat er water in de lichtbak was gekomen, moesten we de afdaling ook zonder verstralers afwerken. Dat was ook af te lezen van onze chrono,” bekende Xavier Baugnet.

KAMV
RallyTime animated

Zaterdag rukten Xavier Baugnet en Filip Cuvelier stelselmatig op in het klassement, maar die opmars werd even gestopt toen de Renties Fiesta R5 in Malonne met een lekke band vooraan aan de finish kwam.

“We hebben een steen geraakt in een koord en we verloren een halve minuut,” vertelde Xavier, die zondag in duel ging met Adrian Fernémont voor de 5de plaats. Een prestigeduel om de eerste Ford-piloot aan de finish te zijn.

“De set-up was niet fantastisch dit weekend, maar ik wilde me aanpassen en dat ging steeds beter. We waren volop in strijd met Adrian Fernémont. Hoewel we geen ouvreurs hadden, ging ik toch voluit en zo reden we de snelste tijd in Crupet en Natoye, twee erg snelle proeven. Dat zijn twee besttijden om trots op te zijn,” lachte Xavier, die zijn doel bereikte met een mooie vijfde plaats in zijn tweede rally met de Ford Fiesta R5.

Ook in de Condroz Rally mogen we Xavier Baugnet weer aan de start verwachten met de Renties Fiesta R5.

opname zonder titel-4253

BRC
KAMV
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X