Polle Geusens maakte een opmerkelijke comeback in de Rally van Wallonië, de vierde wedstrijd van het Belgian Rally Championship 2016. Na 7 maanden afwezigheid, had Polle niet veel tijd nodig om zijn draai te vinden in zijn nieuwe Ford Fiesta EcoBoost. Van bij de start was hij in strijd voor de overwinning in de categorie RC4 en uiteindelijk won hij de trippel: RC4, Junior-klassement en de Junior Award.

RT_Wal2016 PG1

De Rally van Wallonië startte vrijdagavond, zoals gewoonlijk, met een dubbele passage op de showproef van de Citadel in Namen. Polle klokte tijdens de eerste passage de tweede tijd in RC4, maar de tweede passage leverde een magere 71ste tijd algemeen op. De reden: een klein foutje en een afgeslagen motor.

Zaterdag lagen de proeven er verraderlijk glad en nat bij. Polle en Justine namen geen onnodige risico’s, maar het tempo werd stelselmatig verhoogd en op het einde van de dag was de strijd intens met Guillaume De Ridder voor de leidersplaats in RC4.

RT1
RallyTime animated

“Het ging beter dan gedacht, want ik zat redelijk snel terug in het goede ritme. De auto voelt heel goed aan en geeft me vertrouwen. Dan volgen de tijden vanzelf. Naarmate we meer kilometers hadden gemaakt, kon ik Guillaume De Ridder meer onder druk zetten. We naderden tot op 6″ van Guillaume op de voorlaatste proef zaterdagavond en op de proef van Vedrin konden we de leiding in RC4 en in het Junior-klassement overnemen toen onze concurrent een probleem had met de stuurbekrachtiging,” vertelde Polle.

Zondag bleef de 25-jarige uit Lommel strakke tijden rijden met zijn nieuwe Ford Fiesta EcoBoost.

RT_Wal2016 PG2“Om geconcentreerd te blijven is het beter om strakke tijden te blijven rijden. We hebben dit weekend vlot gereden, maar ook geen overdreven risico’s genomen,” vertelde Polle, die een prachtige 11de plaats behaalde. Een stunt wanneer je weet dat er 14 R5’s aan de start stonden, naast nog een aantal WRC’s.

“11de algemeen, dat is natuurlijk onverhoopt. Ik had niet gedacht dat ik zo snel weer het goede ritme zou vinden, maar deze Ford geeft me veel vertrouwen. Het chassis is uitstekend. Ik kijk al uit naar de volgende confrontatie in mijn thuiswedstrijd, de Sezoensrally!”

RT1
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X