Deze voormiddag onderwierpen Kris Princen en Peter Kaspers de Peugeot 205 T16 aan een laatste test. Zoals geweten onderging de wagen een kleine technische evolutie, door Peter toegelicht in ons artikel van 15 april 2016. Benieuwd naar de resultaten namen we deze middag opnieuw contact op met Peter Kaspers.

opname zonder titel-7376

“De test is zeer positief verlopen,” gaat Peter Kaspers van start. “We hebben 2 uur volle bak gereden. We hebben geen enkel probleem gehad in de 60-70km die we afgelegd hebben. Er werd ongelooflijk werk geleverd. We kunnen spreken van een positieve evolutie.”

“De test is echt goed meegevallen. De kleine veranderingen hebben hun vruchten afgeworpen. Natuurlijk hebben we geen 50 PK meer, zeker en vast niet, maar je voelt wel dat er iets meer in zit. De topsnelheid ligt nu rond 194 km/u. Een kleine verbetering op de lange verhouding. Op de korte verhouding ligt de topsnelheid op 178 km/u. Het probleem was dat we te weinig vermogen hadden om het getrokken te krijgen op de lange overbrenging. Dat is nu beter, je voelt dat er progressie gemaakt is.” aldus Peter Kaspers.

RT2
63ste OVV

“Ook de startprocedure is aangepast. Bij de start viel de wagen precies dood. Nu pakt hij sneller aan, valt niet meer dood. Verder is er hard gewerkt om de temperatuur van de motor laag te houden. De temperatuur blijft nu beter onder controle. Dat was vroeger ook een probleem.”

Na de testen van deze voormiddag is Peter Kaspers duidelijk tevreden. Maar hij beseft ook dat de wedstrijd nog steeds moet gereden worden.

“Er is toch wel goede progressie gemaakt, absoluut. Maar het moet nog altijd gereden worden. De omstandigheden zullen ook een rol spelen.  Ze geven morgen toch wat regen. Ik ben er zeker van dat Kris daar goed mee overweg kan. Dat gaat dan toch ook een voor een scheiding zorgen tussen heel goede piloten en de iets mindere. Alleen op dat niveau al, zullen er verschillen gemaakt worden, zonder echt specifiek te spreken van bv vermogen. De Skoda Fabia R5 van Freddy Loix heeft ook een kleine progressie gemaakt. De topsnelheid zou nu op 203 km/u liggen. Dat is toch nog iets sneller en dat speelt natuurlijk mee in de Rallye de Wallonie, gekend om zijn snel parkoers. Er zal met een groot hart gereden worden.” besluit Peter Kaspers

 

 

 

RT2
VAS
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X