Voor Polle Geusens en Justine Demeestere begint het rallyseizoen vrijdag in Namen met de Rally van Wallonië, de vierde manche van het Belgisch kampioenschap. De Belgische kampioen in RC4 is meteen een van de favorieten voor de winst bij de Juniors en in klasse RC4, maar de 26-jarige piloot uit Lommel wil zich dit seizoen vooral eens meten op internationaal niveau.

OVV Polle Geusens 1

Voor de gelegenheid werd de voorbije weken hard gewerkt aan de opbouw van een gloednieuwe Ford Fiesta Ecoboost. Eind vorig jaar proefde Polle al van de EcoBoost, maar deze keer is het geen gehuurd exemplaar. De EcoBoost werd door het familiale team gebouwd volgens de regels van de kunst. Voor Tielt was de auto nog niet helemaal klaar.

BRC
63ste OVV

“We wilden niet aan de start komen zonder eens getest te hebben met de nieuwe Fiesta. Er waren nog een paar kleinigheden die in orde gebracht moesten worden,” aldus Polle. “Deze keer zijn we er helemaal klaar voor met een Fiesta in de kleuren van de Ford Performance Academy, maar natuurlijk ook gesteund door ISG, de zaak van mijn broer. Natuurlijk is het de bedoeling om dit weekend mee te strijden voor de overwinning in RC4, maar men mag niet vergeten dat ik al 7 maanden niet meer gereden heb. Ik ben benieuwd hoe lang ik nodig zal hebben om in het juiste ritme te komen.”

Polle is meteen een van de favorieten in deze 4de manche van het Junior BRC, maar het Junior BRC is deze keer geen doel op zich, al zal dat afhangen van het verloop van de komende wedstrijden. Dit seizoen wil Polle immers vooral scoren op internationaal niveau.

“We beginnen met de Rally van Wallonië, gevolgd door de Sezoensrally en de Kenotek Ypres Rally,” aldus Polle. “Daarna zullen we bekijken hoe we ervoor staan in het Junior BRC, maar het zal dit jaar weer moeilijk worden om de R1’s van de titel te houden, gelet op de bonuspunten die ze scoren in hun klasse. Daarna volgt de belangrijkste afspraak van het seizoen: de Rally van Duitsland met de Fiesta EcoBoost in het kader van de DMack Fiesta Trophy. Als het meevalt in Duitsland, dan willen we in het najaar ook de Rally van Catalonië nog rijden, want die twee asfaltwedstrijden worden door de verantwoordelijken van DMack samen beoordeeld om te bepalen wie zijn kans krijgt met een R5. We willen ons in de kijker rijden, zoveel is duidelijk!”

Maar, eerst in het ritme komen en dit weekend knallen in de Rally van Wallonië.

RT1
KAMV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X