De laatste jaren was Erik Vleminckx niet veel op wedstrijden actief bezig te zien. Vorig jaar was hij zelfs maar enkel tijdens de Rally van Zuid Limburg actief. Ondanks hij toen ook al terugkeerde na een vol jaar inactiviteit reed hij daar toch nog naar een mooie ereplaats.

13020310_1310894845590510_819709966_nDit jaar zal Erik meerdere wedstrijden à la carte rijden en met de Rallysprint van de Monteberg zal het seizoen voor hem aanvang nemen. Voor deze gelegenheid neemt Pedro Houthoofd, die hier als het ware in zijn achtertuin gaat rijden, de honneurs waar in de co-seat.

Erik licht even toe.

Begin dit jaar hadden we uitzicht op een mooi programma waardoor ik zelfs op zoek moest naar een extra copiloot omdat mijn andere co Gert Pauchet enkele voorziene wedstrijden niet kon doen. Reeds snel had ik met Pedro de geschikte kandidaat gevonden om die taak op zich te nemen. 

BRC
RT2

Doch door het plotse en onvoorziene afhaken van een juist nieuw aangetrokken extra sponsor hebben we budgettair alles moeten herbekijken. Uiteindelijk besloten we om een gemengd programma van wedstrijden die ons leuk lijken te gaan rijden. De meeste met Gert, enkele andere met Pedro.

Deze deelname aan de Monteberg is volledig gewijd aan Pedro die hier zijn thuiswedstrijd rijd en bovendien dat weekend (zaterdag) zelfs zijn verjaardag viert. Uiteraard zullen we als extraatje op zijn verjaardag trachten om een mooi resultaat neer te zetten. De Monteberg Rallysprint heeft enkele mooie snelle situaties en dat in combinatie met het mooie ‘tricky’ en gladde gedeelte door het bos met nog enkele andere ‘valkuiltjes’ maakt dat deze wedstrijd zijn specifieke karakter heeft. Werkelijk een echte mini-mini Ypres.

Maar het zal toch wel even terug wedstrijdritme opdoen worden en daarnaast even aanpassen zijn aan de nieuwe copiloot. Ik heb er wel alle vertrouwen in en kijk er ook echt naar uit om terug achter het stuur te kruipen van onze trouwe BMW E36 M3 die nog steeds de dienst uitmaakt. Het zou mooi zijn om te strijden voor de plaats van eerste BMW maar zo evident is dat zomaar niet. De meeste andere piloten zijn zelfs 15 tot 30 jaar jonger of waren zelfs nog niet geboren toen ik al wedstrijden reed (lacht), maar ouder betekend niet versleten of minder snel, dus …. we zien wel.

 

EVA Racing Press.

RT1
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X