3, 2, 1… Je zou kunnen denken dat we aftellen naar de start van de 44ste Rallysprint van de Monteberg. Deze Vlaamse rallysprintklassieker wordt, nu zondag 24 april 2016, verreden in het altijd gezellige Dranouter. Met 141 deelnemers aan de start, bewijst de organisatie dat deze wedstrijd nog altijd populair is. Ook het EVO Racing Team is voltallig van de partij. 3, 2, 1… Het wordt wedstrijd nummer 3 voor Wouter Muylle, wedstrijd nummer 2 voor Steve Brown en de eerste wedstrijd van het seizoen voor Jimmy Taveirne.

Wouter Muylle met de EVO IX R4 in Moorslede

De Rallysprint van de Monteberg wordt voor ons de eerste wedstrijd van het seizoen 2016.” vertelt Jimmy Taveirne. “Sedert de wisseling van gr A naar R4 configuratie heb ik zelf nog geen enkele wedstrijdkilometer met de EVO gereden. De wagen werd wel al getest door Sander van Hoof in Nederland en door Wouter Muylle in de Rallysprint van Moorslede. Beide waren vol lof over het weggedrag en het potentieel van de wagen. Nu is het aan mij en Tommy Aeck om het waar te maken.

Bij de persvoorstelling van het ERT team, begin maart, liet Jimmy Taveirne duidelijk verstaan dat hij dit jaar wil meestrijden voor de prijzen. Deze rallysprint zal Jimmy echter vooral gebruiken als voorbereiding op de rest van het seizoen.

Niettegenstaande een sprint niet echt mijn ding is, en ze bovendien regen uitgeven, wat ook niet aan mij besteed is, gaan we er toch een zo goed mogelijke testsessie van maken. Hopelijk tot zondagavond aan de finish!” besluit Jimmy Taveirne.

RallyTime animated
RT2

Tijdens de vorige edities was Steve Brown steeds aanwezig als toeschouwer. Nu zondag komt Steve Brown, samen met co Lieven Capoen, hier voor het eerst aan de start. Samen zullen ze hun leerproces verder zetten in de Rallysprint van de Monteberg.

opname zonder titel-5415Er een leuk weekend van maken. Dat is in de eerste plaats belangrijk voor Lieven en mezelf. Daarnaast is onze ambitie dit jaar om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Zo ook in deze wedstijd.” opent Steve Brown. “De Rallysprint van Moorslede was voor ons geslaagd. Dit ondanks een schuiver op de eerste proef. We hopen dit weekend iets beter te doen. Zonder schuiver de wedstrijd uitrijden. We zullen op zoek gaan naar het juiste ritme om vlot over de proeven te rijden.”

“De sfeer, die er hangt rond de Rallysprint van de Monteberg, is steeds leuk. Dat heb ik de laatste jaren als toeschouwer zelf ervaren. Natuurlijk mag het weer wel geen spelbreker zijn. Ook het parkoers vind ik wel tof, hier en daar tricky, maar wel leuk”. aldus Steve Brown.

Wouter Muylle brengt voor het ERT team de derde wagen aan de start. De ‘safety’ EVO kon op veel belangstelling rekenen bij zijn debuut in de TAC Rally. Ook deze wedstrijd, die Wouter voor het eerst rijdt, wordt een beetje speciaal om verschillende redenen.

Het parkoers is voor mij totaal nieuw. Het is immers de eerste keer dat ik de Rallysprint van de Monteberg zal rijden. Men vertelt dat er wel een paar gladde stukken in zitten. Ik kijk al uit naar de verkenningen.” laat Wouter Muylle weten. “Verder is deze wedstrijd een ook beetje speciaal omdat mijn broer Kristof plaats neemt in het rechterzitje. Voor Kristof is het een thuisrally. Dat maakt het allemaal nog net iets leuker. Het is voor mij de 2de rallysprint dit jaar. Tijdens een rallysprint moet je natuurlijk iets meer wachten. Daartegenover staat dat je veel meer tijd kan vrijmaken voor de mensen die een kijkje komen nemen op de service. En dat vind ik wel tof. Alles is ook veel rustiger dan tijdens een gewone rally.”

opname zonder titel-9578Op gebied van de veiligheid, verliep de wedstrijd In Tielt zo goed als vlekkeloos. En daar is het Wouter Muylle om te doen. Dan kan je van een geslaagde wedstrijd spreken als je met de 0-wagen rijdt.

We hopen op een wedstrijd waarin we weinig werk hebben. We hopen het positieve elan van Tielt te kunnen doortrekken in de Rallyspint van de Monteberg. Dat is leuk voor ons zelf en natuurlijk ook leuk voor de organisatie.” aldus Wouter.

KAMV
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X