De Station Le Seau Rallysprint van de Monteberg kan zondag weer rekenen op een schitterend deelnemersveld. De Britten komen misschien wat minder talrijk de plas over dan vroeger, maar met 135 wagens aan de start, waaronder toch een reeks snelle buitenlanders, zal er weer heel wat spektakel te zien zijn in Dranouter, waar zondag vier passages op de proef van 8,1 km op het menu staan.

12794828_10156572254425481_5064273301752289325_o_1

De topfavoriet van deze 44ste editie is ongetwijfeld Patrick Snijers, die voor de gelegenheid aan de start komt met een Mini JCW WRC uit de ateliers van First. De 7-voudige Belgische kampioen blijft een smaakmaker in de Belgische rallysport en we zijn blij dat we de Limburger eindelijk weer in actie zullen zien. Weerwerk mag Snijers verwachten van Frederique Delplace, die de Degro Porsche 997 GT3 zal besturen.

RT1
BRC

Kapers op de kust zijn de snelle Mitsubishi-piloten, zoals Steve Bécaert, steeds beter op dreef op nationaal niveau en tevens gesteund door Degro. Bécaert neemt het op tegen Filip Pyck, een vaste klant van de Monteberg. Vorig seizoen stond Filip nog met rugklachten aan de kant, maar deze keer is de koffiehandelaar weer zelf van de partij om zich te amuseren. Jimmy Taveirne, Vincent Vermeeren en Grégory Perrard kiezen ook voor een Mitsubishi, terwijl de Brit Allan Smith met een Subaru aan de start komt. Bij de moderne deelnemers mogen we ook heel wat spektakel verwachten van de BMW’s, aangevoerd door Melissa Debackere met haar fraaie M3 E30. Ze vormt een damesteam met Megan Desmet, de dochter van voormalig rallyrijder en haar sponsor Peter Desmet. Maar, met Martin Fox, Didier Ceenaeme, Frank Baert, Thierry Cokelaere, Xavier Alliet, Diego Claeys, Erik Vleminckx en vele andere BMW-piloten zal er voldoende driftwerk te zien zijn.

In Historic tippen we op Dirk Vermeirsch als topfavoriet met zijn krachtige Ford Sierra Cosworth, waarmee hij bijna een top 5 veroverde in de TAC Rally. Christophe Merlevede ging in Tielt van de baan, dus de BMW-piloot heeft wat goed te maken, terwijl Bert Cornelis met zijn Monza nooit te onderschatten is, net als Lode Dekeyser met zijn Porsche.

Afspraak zondag vanaf 8h30 voor de eerste van vier doortochten op de Monteberg.

RT2
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X