Na onze overwinning in het Criterium van de Haspengouw rally was de volgende wedstrijd de TAC rally te Tielt. Ons vermogen kwam goed van pas tijdens de Haspengouw rally, wat in de TAC rally heel wat technischer beloofde te zijn. Met het aangekondigde deelnemersveld en het technische parcours beloofde het een leuke strijd te worden.

RVH_2016_RV_105
Foto Rally van Haspengouw

Goed voorbereid kwamen we aan de start van kp 1 Schuiferskapelle, helaas horen en voelden we al in draai 2 dat er bij de start iets gebroken is achteraan aan de aandrijving. Even overlegden we in de wagen en besloten de kp af te werken om ons toch nog te meten. Aan de finish zagen we dat er 1 van de 3 bouten afgebroken was van het differentieel, de cardans sleepte op de uitlaat en de bout ging op service niet te vervangen zijn. Opgeven was de enige mogelijkheid met veel pijn in het hart. Het maakte het nog extra pijnlijker bij het zien dat we een scratch draaiden met 20sec sneller dan de eerste achtervolger. Een gemiste kans om 10 jaar na datum opnieuw het criterium TAC te winnen.

De volgende wedstrijd in het Criterium kampioenschap is de Sezoensrally. Door het onverhard staat deze bovenaan ons lijstje, vandaar dat we hier ook nog aan de start komen. Hopelijk laat de pechduivel ons links liggen en kunnen we strijden voor wat we waard zijn.

Ingestuurd door Koen Minne.

RT1
BRC

BRC
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X