GoDrive heeft ook de derde manche van het Belgian Rally Championship mee gekleurd. De Skoda Fabia R5 met startnummer 4 was lange tijd op weg naar de derde plaats, maar toen het in de slotfase begon te regenen nam Kevin Demaerschalk nog iets meer risico’s. Vincent en Veronique moesten tevreden zijn met de vierde plaats.

RT_opname zonder titel-8822

Na de eerste lus van vier proeven stond Vincent Verschueren op de vierde plaats, amper 0″1 achter Kevin Demaerschalk en 2″1 achter Freddy Loix. Geen reden tot ongerustheid.

We zijn gestart op Michelins met compound “0”. Dat zijn de supersoft banden, maar die waren duidelijk te zacht voor de huidige omstandigheden. Halfweg de proeven begon hij te smeren,” vertelde Vincent.

KAMV
Stannic_animatie

In de namiddag bleef hij in strijd met Kevin Demaerschalk voor de derde plaats, maar tot twee keer toe liet hij zich verrassen in de derde ronde: “Twee keer heb ik me laten verrassen. De afstellingen waren niet ideaal. De auto stond te zacht achteraan en geraakte uit balans in een remzone. In totaal verliezen we een halve minuut.”

Toen ook Kevin Demaerschalk een schuiver maakte, leek de Godrive Skoda op weg naar een logische derde plaats, achter de twee ongenaakbare tenoren van het BRC, Freddy Loix en Kris Princen. Maar, het begon te regenen met nog twee proeven te rijden. Met opgesneden “11”-banden, was Vincent sneller dan Demaerschalk op de lange proef van Schuiferskapelle en met 4″9 voorsprong leek de derde plaats veilig, maar op de Poelberg lagen de proeven er nog natter bij.

Ik heb vooraan nog twee banden met een softe compound gelegd, maar dat was een vergissing. De afstellingen waren echt niet goed voor de kletsnatte omstandigheden. Ik voelde de auto niet aan en was te voorzichtig. Ik nam wat gas terug, maar ik had niet gedacht dat Kevin nog in de aanval zou gaan. Ik heb het zelf laten liggen… Ik ben teleurgesteld,” vertelde Vincent ontgoocheld.

Lang kunnen Vincent en Veronique niet stil blijven staan bij deze ontgoocheling, want binnen drie weken staat de Rally van Wallonië al op het programma.

 

63ste OVV
RT2
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X