Sinds enkele jaren is Hans Weijs actief als officieel piloot voor Volkswagen in het Zuid-Afrikaanse rally kampioenschap. Preparateur Charles Schmid en Hans Weijs werken al jaren samen voor revisie van motoren, en het stond dan ook in de sterren geschreven dat de twee ooit de handen in mekaar zouden slaan. In de komende TAC Rally zal Hans het stuur nemen van de Schmid Racing BMW 130, voor Weijs is het reeds van de Rallye de Wallonie 2013 geleden dat hij nog deelnam aan een wedstrijd in België.

TAC_2015_029-5

Hans Weijs zagen we nog niet aan het stuur van een achtertrekker in België, maar het is een all-round piloot en ik geloof heel sterk dat hij snel zal wennen aan deze wagen.” aldus Charles Schmid die één van zijn BMW’s ter beschikking stelt voor het Nederlandse rally talent.

Schmid Racing is preparateur van competitie wagens voor de rallysport en voor circuit. Het bedrijf uit Oost Vlaanderen is door de constante drang naar perfectie van zaakvoerder Charles Schmid uitgegroeid tot een referentie in de Belgische rallysport.

RallyTime animated
VAS

Een andere partner in dit verhaal is Bram Maes van de firma Connect Us. “Eigenlijk had ik geen plannen voor de TAC. 2016 ging een rustig jaar worden op rally gebied. We hebben onlangs een nieuwe winkel en een nieuw bureaugebouw en daar gaat veel tijd en energie naar toe, maar toen Charly me belde met het voorstel om de nota’s te lezen bij een wereldtopper zoals Hans Weijs dan zeg je natuurlijk geen nee…

Connect Us, het telecom bedrijf van Bram Maes, is de uitbater van 4 Mobistar Centers (Blankenberge, Gits, Nieuwpoort en Sint-Kruis). Daarnaast is er in de vernieuwde winkel aan de Bruggesteenweg te Gits ook het Connect Us B2B Center speciaal voor zelfstandigen.

Hans en Bram komen in de TAC Rally aan de start met de snelste BMW 130 bijgenaamd “The Beast”. “Charles Schmid is heel competitief ingesteld en zal er alles aan doen om de wagen in optimale omstandigheden aan de start te krijgen. Maar dat is natuurlijk ook zo voor de andere 2 BMW’s die in Tielt ook zullen rijden.” aldus Maes

Ik ken Charles en zijn team reeds van toen ik samen met Tobi kampioen werd in klasse M en ik weet dat hij en z’n team minstens even gemotiveerd is als ikzelf,“ vervolgt de zaakvoerder van Connect Us. “De motivatie is er dus zeker, maar over ambities durf ik me niet uitspreken, ik steek wel niet onder stoelen of banken dat ik hoop dat het droog zal blijven…

BRC
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X