Op 8 & 9 april organiseert de Tieltse Automobielclub de 43ste TAC Rally. Deze wedstrijd in Tielt is de 3de manche van het BRC. Het is ook de 1ste van de in totaal 3 West-Vlaamse wedstrijden op de kalender van het BRC. Verder is het ook de 2de manche van het criterium en de M-Cup en de 1ste van de Pinto Cup.

header

Net zoals de voorgaande jaren zijn de Europahallen het centrum van de rally. De organisatie houdt ook vast aan de gekende KP’s. KP Ondank en KP Poelberg blijven ongewijzigd. KP Schuiferskapelle en KP Oosthoek worden dit jaar omgekeerd gereden. Verder zou er ook een kleine wijziging zijn aan de flying finish van KP Schuiferskapelle.

De start van elke KP ligt op minder dan 10 km van het rallycentrum:

KAMV
VAS
  • KP Schuiferskapelle: 5 km
  • KP Ondank: 2,3 km
  • KP Poelberg: 8 km
  • KP Oosthoek : 8,5 km

 

Als we het tijdschema bekijken, merken we dat er dit jaar 14 KP’s verreden worden in plaats van 16 KP’s. KP Ondank en KP Oosthoek staan 3x op het programma. De andere KP’s 4x. De totale afstand aan KP’s bedraagt hierdoor 162,52 km voor het BRC. In het criterium 93,30 km. Slechts 1% van deze afstand is onverhard.

Voorlopig tijdschema KP’s:

1 Schuiferskapelle 1 08:13
Ondank 1 08:48
Oosthoek 1 09:13
Poelberg 1 09:48
     
2 Schuiferskapelle 2 11:51
Ondank 2 12:26
Oosthoek 2 12:51
Poelberg 2 13:26
     
3 Schuiferskapelle 3 15:29
Ondank 3 16:04
Oosthoek 3 16:29
Poelberg 3 17:04
     
4 Schuiferskapelle 4 19:07
Poelberg 4 19:48

 

Net zoals de vorige jaren wordt er ook een testdag gehouden. Deze shakedown gaat door op woensdag 6 april 2016 van 19:00 tot 22:00. De start van KP De Ratte is gelegen aan de Willekomstraat te Tielt.

Wie de rally van dichtbij wil volgen kan afstemmen op City Music Tielt op 105.8 FM. Ook online kan je de resultaten bekijken en dit op www.tac-results.be

 

DEELNEMERS

Voorlopig zijn er 63 inschrijvingen nationaal en 24 in het criterium. De lijst zal kortelings online komen op de website van de Tieltse Automobielclub. Inschrijven kan nog tot 1 april 2016. Er zullen zeker nog teams bijkomen.

Wat kunnen we zoal verwachten op de deelnemerslijst…

In de R5 klasse geen Hermen Kobus (na de crash in het ERC) en ook geen Bob de Jong (crash tijdens shakedown in Spa).

Ondanks deze forfaits kunnen we toch een resem R5 wagens aan de start verwachten. Freddy Loix, Kris Princen, Vincent Verschueren, Tom Van Rompuy… Verder laat Jourdan Serderidis verstaan dat J-Motorsport vier DS3 R5’s aan de start brengt. Namelijk Demaerschalk, Stéveny, Serderidis en… een grote verassing aldus Jourdan. Daarnaast brengt, normaal gezien, het Renties Racing Team Claudie Tanghe aan de start met de Ford Fiesta R5.

Jochen Claerhout en Tim Van Parijs worden aan de start verwacht met hun Porsche GT3 en waarschijnlijk mogen we daar de Degro Porsche van Snijers-Bruneel aan toevoegen.

Ook de Mitsu’s zullen goed vertegenwoordigd zijn met onder andere Tuur Vanden Abeele die vol vertrouwen start na zijn wedstrijd in Haspengouw. Jonas Langenakens die wil bevestigen na de mooie tijden van vorig jaar.

Kjell Vandenberghe wil revanche na Spa. Jelle Vermeire start de eerste keer dit seizoen met copilote Michelle Demeestere. Anthony Dovifat komt aan de start dankzij de junior award. Hans Depla maakt zijn debuut met de Peugeot 208 R2. De altijd spectaculaire Brecht Hoorne is ook van de partij.

Bij de historics krijgen o.a. Pieter-Jan Maeyaert, Robin Maes en Dirk Deveux het gezelschap van Glen Janssens met de gele Tuthill Porsche.

En dan hebben we nog de deelnemers van de M-Cup en de Ford Pinto Cup…

Redenen genoeg om op 9 april 2016 af te zakken naar Tielt voor de 43ste TAC rally.

tac2016

RT1
KAMV
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X