Het was een druk weekend voor Stefaan T’Joens. Verkennen voor de Spa Rally. Starten in de Rallysprint van Moorslede. Zonder verkenningen en met een debuterende co-pilote. En toch reed Stefaan van start tot finish aan de leiding in divisie 1-2. Greet Passchyn mag bij haar debuut de zegebloemen mee naar huis nemen.
opname zonder titel-6813

Na de verkenningen voor de Spa Rally, met bijna 2000 km op de teller,  zijn we zondagmorgen vertrokken in de Rallysprint van Moorslede. Het plan was om rustig te starten, Greet was redelijk zenuwachtig.” vertelt Stefaan T’Joens.  “Na de eerste ronde zag ik dat we een redelijke tijd draaiden. In de tweede ronde werd het tempo nog een beetje opgevoerd. In de derde ronde heb ik beslist om het tempo niet meer op te voeren omdat we al een redelijke voorsprong hadden. Ik wilde geen risico nemen om Greet te kunnen belonen met de overwinning in divisie 1-2. We stonden 9de  algemeen maar door een rekenfoutje in de laatste service kregen we nog 40 sec straftijd. Onze overwinning kwam niet in gevaar, maar we zakten hierdoor wel naar de 14de  plaats. Toch zijn we zeer tevreden over de wedstrijd, we reden een vlekkeloze rally.
opname zonder titel-6645

De rally’s volgen elkaar momenteel in snel tempo op voor Stefaan T’Joens. In de Spa Rally wil hij vooral ervaring op doen:

Voor de Spa Rally hopen we redelijke tijden neer te zetten. Het parcours is redelijk verraderlijk en vraagt veel van de mechaniek van de wagen. Hopelijk rijden we niet te veel lek. Waar we gaan uitkomen in het klassement is een raadsel. Als we heelhuids aankomen en zodoende ervaring op doen wat betreft het parcours van de Spa Rally, zijn we al heel tevreden.”

BRC
RT1

KAMV
VAS
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X