Een deelname aan de Rallye de Hannut, meetellende voor het ASAF kampioenschap en verreden op een boogscheut van Landen, stond al lang op het verlanglijstje van Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux. Nooit eerder stonden zij hier aan de start en uiteraard waren de heren erop gebrand om hier kortbij huis een topprestatie neer te zetten. Op de eerste proef werd nog wat afwachtend gestart om na te gaan of de problemen met het middendifferentieel tijdens de slotfase van de Rally van Haspengouw van de baan waren maar vanaf de tweede proef namen Jonas en Kenneth definitief het voortouw. Terwijl andere snelle piloten hun tanden -en soms ook hun wagens- stukbeten op de tijden van het Landense duo, volgden de scratches elkaar in sneltreinvaart op.

bp002

Jonas bleef er rustig bij: “Toen we zagen dat we aan de leiding stonden, zijn we vrijwel onmiddellijk onze tijden gaan afstemmen op deze van onze collega’s zodat we onze voorsprong gestaag konden vergroten. Spijtig dat ook makkers Jan Jacobs en Lennert Salmon de strijd dienden te staken die zeker in eigen streek altijd aardig wat weerwerk kunnen bieden. Van stress of druk was deze keer geen sprake en dat mag ook wel al eens. Ik ben tevreden van de wagen, niets op aan te merken. Een overwinning die ik dan ook graag opdraag aan Philip Smets van Smets Motoren en zijn crew die er telkens voor zorgen dat onze Lancer picobello in orde is. Het is nu al uitkijken naar de TAC Rally in Tielt begin april. Daar willen we er nog eens goed voor gaan zitten!”

Jonas en Kenneth kregen niet alleen de beker voor de algemene overwinning mee naar huis, ze werden ook gehuldigd in de Challenge Hesbaye, een trofee voor zij die erin slagen om zowel de Rallye de Hannut als de Rallye Jean-Louis Dumont op hun palmares bij te schrijven.

RT1
RallyTime animated

De TAC Rally in het West-Vlaamse Tielt vindt plaats in het weekend van 8 en 9 april. In een traditioneel sterk deelnemersveld willen de Landenaars hun uitstekende tijden van de voorgaande editie nog eens graag herhalen…

Stannic
RallyTime animated
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X