Naast de fantastische affiche in de topklasse met een dozijn R5’s aan de start, kijken we in de Spa Rally ook uit naar de chrono’s van de jonge talenten van het Junior BRC. De winnaar van de eerste wedstrijd, Joachim Wagemans, is er alvast niet bij, net zomin als de winnaar van Spa Rally bij de juniors vorig jaar. Toen reed Gino Büx indrukwekkend naar de vijfde plaats algemeen… In afwachting van de komst van Polle Geusens, die zijn nieuwe wagen nog aan het prepareren is, mogen we een heel open wedstrijd verwachten.

Arnaud Dedouaire en vooral de Let Nikolay Gryazin worden de referenties voor de jongeren Sébastien Bedoret, aan de start met zijn Twingo R2, en Amaury Molle, Romain Delhez en titelverdediger Andy Dewallef, drie jongeren met een Opel Adam R2. Die laatste zal trouwens luisteren naar de stem van een andere navigator, nadat de samenwerking met Philippe Rasdolsky werd gestopt.

Tobias Brüls wil zijn score voor 2016 openen met een Ford Fiesta R2, terwijl Jimmy Grommen kiest voor de beproefde Citroën C2-R2.

Lucas Walbrecq, Anthony Dovifat en Kjell Vandenberghe kiezen voor een R1 om hun kansen in het Junior BRC te verdedigen.

Stand Junior BRC: 1. J. Wagemans 22 punten; 2. L. Walbrecq 21 p.; 3. S. Bedoret 16 p.; 4. J. Vermeire 12; 5. R. Delhez 10 p.; 6. K. Vandenberghe 9 p.; 7. S. Pacolet 8 p.; 8. A. Dewallef 6 p.; 9. A. Dovifat 1

BRC
Stannic

 

RT_RVH_2016_RV_028-2

RT2
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X