Naast de fantastische affiche in de topklasse met een dozijn R5’s aan de start, kijken we in de Spa Rally ook uit naar de chrono’s van de jonge talenten van het Junior BRC. De winnaar van de eerste wedstrijd, Joachim Wagemans, is er alvast niet bij, net zomin als de winnaar van Spa Rally bij de juniors vorig jaar. Toen reed Gino Büx indrukwekkend naar de vijfde plaats algemeen… In afwachting van de komst van Polle Geusens, die zijn nieuwe wagen nog aan het prepareren is, mogen we een heel open wedstrijd verwachten.

Arnaud Dedouaire en vooral de Let Nikolay Gryazin worden de referenties voor de jongeren Sébastien Bedoret, aan de start met zijn Twingo R2, en Amaury Molle, Romain Delhez en titelverdediger Andy Dewallef, drie jongeren met een Opel Adam R2. Die laatste zal trouwens luisteren naar de stem van een andere navigator, nadat de samenwerking met Philippe Rasdolsky werd gestopt.

Tobias Brüls wil zijn score voor 2016 openen met een Ford Fiesta R2, terwijl Jimmy Grommen kiest voor de beproefde Citroën C2-R2.

Lucas Walbrecq, Anthony Dovifat en Kjell Vandenberghe kiezen voor een R1 om hun kansen in het Junior BRC te verdedigen.

Stand Junior BRC: 1. J. Wagemans 22 punten; 2. L. Walbrecq 21 p.; 3. S. Bedoret 16 p.; 4. J. Vermeire 12; 5. R. Delhez 10 p.; 6. K. Vandenberghe 9 p.; 7. S. Pacolet 8 p.; 8. A. Dewallef 6 p.; 9. A. Dovifat 1

RallyTime animated
KAMV

 

RT_RVH_2016_RV_028-2

BRC
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X