Naast de fantastische affiche in de topklasse met een dozijn R5’s aan de start, kijken we in de Spa Rally ook uit naar de chrono’s van de jonge talenten van het Junior BRC. De winnaar van de eerste wedstrijd, Joachim Wagemans, is er alvast niet bij, net zomin als de winnaar van Spa Rally bij de juniors vorig jaar. Toen reed Gino Büx indrukwekkend naar de vijfde plaats algemeen… In afwachting van de komst van Polle Geusens, die zijn nieuwe wagen nog aan het prepareren is, mogen we een heel open wedstrijd verwachten.

Arnaud Dedouaire en vooral de Let Nikolay Gryazin worden de referenties voor de jongeren Sébastien Bedoret, aan de start met zijn Twingo R2, en Amaury Molle, Romain Delhez en titelverdediger Andy Dewallef, drie jongeren met een Opel Adam R2. Die laatste zal trouwens luisteren naar de stem van een andere navigator, nadat de samenwerking met Philippe Rasdolsky werd gestopt.

Tobias Brüls wil zijn score voor 2016 openen met een Ford Fiesta R2, terwijl Jimmy Grommen kiest voor de beproefde Citroën C2-R2.

Lucas Walbrecq, Anthony Dovifat en Kjell Vandenberghe kiezen voor een R1 om hun kansen in het Junior BRC te verdedigen.

Stand Junior BRC: 1. J. Wagemans 22 punten; 2. L. Walbrecq 21 p.; 3. S. Bedoret 16 p.; 4. J. Vermeire 12; 5. R. Delhez 10 p.; 6. K. Vandenberghe 9 p.; 7. S. Pacolet 8 p.; 8. A. Dewallef 6 p.; 9. A. Dovifat 1

63ste OVV
Stannic

 

RT_RVH_2016_RV_028-2

Stannic_animatie
RT1
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X