Het wordt een druk weekend voor Stefaan T’Joens. Een weekend dat enerzijds in het teken staat van het Belgisch kampioenschap en anderzijds in het teken van het VAS kampioenschap. Verkennen voor de Spa Rally en starten in de Rallysprint van Moorslede. Het moet kunnen.

 

RT_STJ-Moorslede-2Het eerste deel van het weekend staat in het teken van het Belgisch kampioenschap. Er moeten immers verkenningen afgewerkt worden voor de Spa Rally, de 2e manche van het BK.  Op de 1e manche van het BK kijkt Stefaan een beetje met gemengde gevoelens terug. Ondanks mechanische problemen in de eerste ronde van de Rally van Haspengouw is hij eigenlijk best tevreden. “In het begin had ik geen remmen. Hierdoor zijn we in de eerste ronde 5 keer rond gegaan, waardoor we natuurlijk kostbare tijd verloren. We bereikten de service op een 46ste plaats algemeen. Nadat het euvel met de remmen opgelost was, konden we betere tijden draaien. We bereikten het podium alsnog op een 19de plaats algemeen.” laat Stefaan weten. “Het is wel jammer dat we met de Renault Mégane RS moeten koersen tussen de R5’s en dat er geen aparte klasse meer voorzien is voor groep N wagens”.

RT_STJ-Moorslede-3Ondanks dat er verkenningen zijn voor het BK in Spa, zal Stefaan T’Joens ook starten in de openingsmanche van het VAS kampioenschap in Moorslede. “Ik rijd zaterdagnacht terug om dan op zondag aan de start te verschijnen van de Rallysprint van Moorslede. We zullen starten met de Subaru in divisie 1-2. Greet Passchyn, een vriendin van mij, zal haar debuut maken als co pilote. Tijd om te verkennen in de Rallysprint van Moorslede is er niet. Aangezien het parcours niet gewijzigd is, zullen we rijden op mijn nota’s van verleden jaar.” aldus Stefaan.

Niet kunnen verkennen in Moorslede, een debuterende co pilote, je zou voor minder zonder ambities starten. Niet zo bij Stefaan T’Joens. Hij wil meedraaien met de top in divisie 1-2 en algemeen ambieert hij een plaats in de top 15.

RT2
Stannic

 

Stannic
BRC
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X