Volgend weekend start met de Rallysprint van Moorslede het VAS kampioenschap. De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen. Voor vele teams is het ook hun competitiedebuut. Bij deze debuterende teams hoort ook het team Sander Bossuyt – Evelien Verhelst, beide jonge twintigers uit Moorslede.

Sander is al jaren gebeten door de autosportmicrobe en hij droomde ervan om eens aan de start te staan van zijn thuiswedstrijd. “Ik volg al enkele jaren de rallysport en telkens als ik mijn favorieten zo voorbij zie rijden, dan kriebelt het,  steeds meer en meer om zelf eens het stuur in handen te nemen. Via via kwamen we in contact met de mensen van ASB in Menen en zo is bal beginnen rollen. ASB heeft de reputatie om competitieve en betrouwbare wagens te preparen die voor beginners toch prijs kwaliteit aantrekkelijk zijn. Van daar dat we dan gekozen hebben om met hun Citroën Saxo te starten

SanderOok voor Evelien, de copilote van dienst, word dit haar eerste kennismaking met het rallywereldje. Toen ze wist dat Sander een copiloot zocht is ze met veel plezier op dit aanbod ingegaan. “Ik heb tot nu toe geen ervaring is dit wereldje, maar het avontuur en de snelheid spreken me wel aan. Vandaar dat ik deze kans gegrepen heb. Weten dat ik misschien nooit een tweede kans ga krijgen. Kennissen hebben me wegwijs gemaakt in het maken van nota’s en via Atlantic hebben we de nodige uitleg gekregen wat formaliteiten en documenten betreft. Dat was alvast een hele geruststelling. Toch hoop ik dat we de dag zelf geen fouten maken waardoor we vroegtijdig aan de kant staan, wat niet onze bedoeling is.

Als we polsten naar hun verwachtingen waren deze twee enthousiastelingen duidelijk.

We maken ons geen illusies…met zware jongens zoals Mitch Van Oplynes en Stijn Sonneville weten we dat er vooraan hard gestreden zal worden. Maar voor ons is het belangrijk ervaring op te doen en vertrouwd te geraken met de nota’s. We hebben geluk dat er vooraf een kleine test is voorzien om toch de wagen te leren aanvoelen. Voor ons is het belangrijkste dat we zondagavond over het podium kunnen rijden zonder veel tegenslag. Dan is ons debuut geslaagd, al zou een mooi resultaat ook mooi meegenomen zijn”.

KAMV
BRC

Om dit te kunnen waar maken hadden we natuurlijk ook een budget nodig. Bij mensen om geld gaan vragen doen we niet graag, dat was voor ons beetje een struikelblok. Maar zonder geld geen rally natuurlijk. We mogen toch zeggen dat dit iets vlotter gegaan is dan verwacht, we hebben een aantal mensen kunnen overtuigen om met ons in zee te gaan en in onze kennissenkring hebben we steunkaarten verkocht, waarbij iedereen die een kaartje kocht kans maakt om een fles champagne te winnen. Dit maakte het aantrekkelijker.

Wat de toekomst betreft, zouden we zeker nog de Rally van Staden willen rijden. Als het budget het toelaat misschien nog enkele andere rally’s of rallysprints. Voor Evelien is dit iets moeilijker wegens drukke beroepsactiviteiten. “Al durf ik niet zeggen dat de kans niet bestaat. Men beweert als je eenmaal gebeten bent, dat het moeilijk is om te weerstaan. En als de kick me bevalt overweeg ik het graag.

Verder zouden we nog een gemeende dank je wel willen zeggen aan iedereen die ons op eender welke manier geholpen heeft. Met in het bijzonder onze hoofdsponsers UPPER@HOME en SANITAIR-CHAUFFAGE JENS DECALUWE.

Via onze sponser  UPPER@HOME mogen we onder jullie nog een leuk speeltje weggeven, namelijk “LAPIN” die je tevens op onze auto afgebeeld zal terug vinden.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een mailtje sturen met jullie gegevens naar rallyteambossuyt@hotmail.com. Onder alle inzendingen wordt een winnaar getrokken die we persoonlijk verwittigen.” aldus Evelien.

 

VAS
RT1
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X