affiche2016

Volgende week heeft Autoclub Dadizele opnieuw de eer om het VAS rally-rallysprintkampioenschap te openen. Deze editie is identiek aan de voorgaande jaren. Parcours, timing en rallycentrum bevinden zich op dezelfde plaatsen als verleden jaar. De omloop, met zijn verscheidenheid aan situaties en vele plaatsen waar spektakel gegarandeerd is, is opnieuw voorzien van 2 parkeerplaatsen. Op zaterdag 12 maart kan men in Dadizele centrum terecht voor de administratieve en de technische controle. Dit tussen 13u30 en 20 uur. Op zondag zijn de ritten voorzien om 8u30 – 11 u – 13u30 en 16 uur. De toegang bedraagt 10 euro.

Momenteel zijn er 137 inschrijvingen binnengekomen. Waarvan 92 moderne en 45 historics. Bij de moderne voertuigen is Bernd Casier, op Ford Fiësta R5, de grootste favoriet. Doch een armada Mitsubishi’s staan klaar om Bernd te belagen. Piet en Sander Van Hoof, Bert Coene en Steve Bécaert ( VAS kampioen 2015 ) zullen niet na laten om de eerste plaats af te snoepen. Enkele outsiders vullen deze lijst : de Fransman Mathieu Lantoine ( Subaru WRC ), Bert Cornelis ( Polo Super 2000 ) en Jochen Claerhout ( Porsche 997 ) zijn er enkele van.

Bij de historics neemt Paul Lietaer ( Escort RS 1800 ) het voortouw wat de favorieten betreft. Doch de “snor” zal rekening moeten houden met andere Ford-drivers. Tom Calcoen, Geert Vandoorne en Edwin Degeytere zijn er enkele van. Porsche rijder Frederique Delplace, de Opel Transeurope van Chris Debyser en de BMW’s van Geert Glorieux en Danny Kerkhof zullen zeker hun beste beentje voorzetten om op het podium te eindigen. Of komt de verrassing van Dirk Vermeirsch met de nieuwe Subaru Legacy?

KAMV
BRC

Dit jaar is er opnieuw de ASB-spektakelprijs. Dit betekent dat de meest spectaculaire piloot een trofee en de bijhorende prijs mee naar huis neemt. De vele achterwiel aangedreven wagens zullen dus voor het nodige spektakel zorgen. Wie daagt Didier Spillebeen uit?? Opgelet : spektakel is NIET gelijk aan risico’s nemen. We hebben het over vlotte en dwarse, gecontroleerde passages. Personen die nog willen stemmen voor de meest spectaculaire deelnemer mogen nog een mail sturen naar info@rallysprintmoorslede.be

Day2-2-30

Nog enkele weetjes voor de deelnemers : personen die nog gegevens ( vergunningnummers, renstal,… ) moeten doorgeven aan de organisatie, gelieve dit voor dinsdag te doen. Deelnemers die service doen met een vrachtwagen, of die in groep willen doen, gelieve dit voor woensdag door te geven. Het servicepark is pas open vanaf 13 uur. De aanmelding gebeurt alleen via de ingang ( ter hoogte van de Pompeschitter ). Gelieve eerst jullie servicesticker af te halen aan de inschrijvingstafel. De trailers kunnen geplaatst worden net buiten de dorpskern ( Geluwestraat, Beselarestraat,… ). Of op de nog braakliggende terreinen van het Kapelleveld.

Bij deze wil Autoclub Dadizele nog de volgende dankwoorden uitspreken : aan de burgemeesters, aan de politiediensten, brandweer, …. van de gemeentes Moorslede en Ledegem voor de vlotte en goede samenwerking. Aan alle sponsors voor hun bijdrage en voor het vertrouwen in onze organisatie. Aan alle medewerkers voor hun inzet tijdens onze wedstrijd.

Hopelijk tot volgende week en laten we er samen een veilige wedstrijd van maken.

 

Autoclub Dadizele

VAS
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X