Een allereerste rally rijden en dan nog aan de start van de eerste manche van het BRC van 2016. We moeten het de twee jonge broers uit Gingelom nageven, je moet het maar doen. Ook hun dag begon met de nodige stress en onder de indruk van het hele gebeuren.

RVH_C2-1

Ondanks de crash op de eerste KP, kon er voor hen gewoon gestart worden. Voor ze het goed en wel beseften waren ze al op de vertrouwde kasseien in Velm waardoor het vertrouwen met de wagen kon groeien. Even verderop leek hun geluk al snel voorbij, toen ze iets te diep instuurden in een uitgesneden rechtse waardoor ze in een gracht terecht kwamen.

Gelukkig viel de schade mee en kon de wedstrijd hervat worden, weliswaar met een vertraging van 10 minuten. De rest van de eerste ronde was een goed leerproces waarin ze het tempo beetje bij beetje verhoogden. Na het onverhard in Heers en de snelle proef in Horpmaal ging het naar de durvers-KP in Walshoutem, waar ook zij van de grond kwamen op de befaamde jump in Montenaken.

Na de service en tijdens de tweede ronde kozen ze al iets meer voor de aanval en met enkele mooie resultaten als gevolg. Na een snelle passage in Halle-Booienhoven reden we zowaar een 16de tijd algemeen in Heers en een 18de tijd algemeen in Horpmaal! Het verschil met de andere wagens in hun klasse begon gestaag te groeien. Tijdens de laatste proef in Walshoutem, sloeg het noodlot snel toe, de brandstofpomp gaf een slechte connectie waardoor ze geen benzinetoevoer meer kregen. Een opgave moeten verwerken na een nagenoeg perfecte wedstrijd is heel pijnlijk.

VAS
RT1

Graag willen zij iedereen nog eens extra bedanken. Onze talrijk opgekomen supporters op en rond de proeven, het bestuur van de Haspengouw Rally voor deze geweldige ervaring. Maar vooral onze sponsors, Moons Creation, Café de Krekel, Gimo en Cuisibeau en Carosserie Vandevelde. Zonder hen was dit alles niet mogelijk geweest!

Na afloop was de zure appel snel verteerd en begint het plannen voor de volgende wedstrijd.

Rallyteam Croes²

 

 

KAMV
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X