Na een prachtig seizoen 2015, waarin Vincent Verschueren en Veronique Hostens, samen met het voltallige GoDrive Team, de aansluiting maakten met de absolute top in de Belgische rallysport, is het team uit Heuvelland nog beter gewapend om dit jaar te schitteren in het Belgian Rally Championship. Vincent Verschueren en Veronique Hostens gaan zaterdag in de Rally van Haspengouw van start met een fonkelnieuwe Skoda Fabia R5!

vincent-pers-20

Na het behalen van twee Belgische titels in de categorie Super 2000, was het voor Vincent Verschueren en GoDrive, het team van Gaby Goudezeune, tijd om de overstap te maken naar de topklasse in de Belgische rallysport. De gekoesterde VW Polo S2000 werd rust gegund en er werd in de loop van 2014 overgestapt naar een R5 van Franse makelij. Na enkele wedstrijden om proef te draaien, begon Vincent Verschueren met ambitie aan het seizoen 2015, maar technische breuken en andere incidenten dwongen hem al snel in de achtervolging.

Podium in Ieper

Na een wisselvallig seizoensbegin volgde echter het hoogtepunt van het seizoen in de Kenotek Ypres Rally. Vincent en Veronique stuurden de GoDrive DS 3 naar een prachtige podiumplaats tussen de Europese top. Gaby Goudezeune werd door Vincent natuurlijk betrokken in de feestvreugde op het podium, want dit was ‘zijn” moment voor eigen publiek.

In de tweede seizoenshelft schakelden Vincent en Veronique een versnelling hoger en werd de aansluiting gemaakt met de absolute top in België. Eerst draaide Vincent enkele snelste tijden in de Omloop van Vlaanderen, voor Princen en Loix, waarna hij in de East Belgian Rally als leider de slotronde in ging. Kortom, voortaan moet rekening gehouden worden met Vincent Verschueren als kandidaat-winnaar.

RT1
KAMV
Een beetje thuiskomen…

Zeker met het nieuwe wapen van Godrive: de gifgroene Skoda Fabia R5, de absolute referentie in R5. Daarmee beschikt Vincent Verschueren over hetzelfde wapen als titelverdediger Freddy Loix.

“Ik ben enorm blij met deze Skoda Fabia R5. In alle contacten en gesprekken met de mensen van Skoda Motorsport is gebleken dat ze dezelfde ambitie hebben met de Fabia R5 als destijds met de Fabia Super 2000. Die wagen was een quasi onklopbare machine in Super 2000 en met de Fabia R5 willen ze hetzelfde realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Bovendien is het voor de mecaniciens van GoDrive een beetje terug thuiskomen. Wanneer je de motorkap van de Fabia opent, dan zie je meteen dat de Skoda tot dezelfde groep behoort als onze Polo S2000 vroeger. Alle componenten staan op de juiste plaats,” lacht Vincent.

vincent-pers-29De titel? Eerst een rally winnen…

Op sportief vlak is het natuurlijk nog te vroeg om grote uitspraken te doen na een eerste testsessie.

“De Skoda Fabia R5 voelde tijdens de test meteen goed aan. Hij is wat zachter en minder agressief. De motor heeft wel een ander karakter. In de DS moest ik het vermogen hoog in de toeren gaan zoeken, terwijl ik de Skoda meer op koppel, lager in de toeren, moet besturen…”

Maar, elke sportman wil beter doen, dus mikt Vincent hoger dan de derde plaats van vorig seizoen in het BRC.

“Laten we beginnen bij het begin. Voor we over de titel spreken, moet ik eerst een manche van het Belgisch kampioenschap winnen. Dat is mijn hoofddoel voor 2016. Makkelijk zal dat niet worden, want het niveau in het Belgisch kampioenschap ligt erg hoog met Kris Princen en Freddy Loix, die deze Fabia R5 mee ontwikkeld heeft en die er al enorm veel kilometers mee heeft gereden. Ik geef elke wedstrijd het beste van mezelf. We zien wel hoe ver we komen,” vertelt Vincent, die alvast erg blij is met de opvallende look van de GoDrive Skoda Fabia R5.

Afspraak zaterdag in Landen voor de eerste manche van het Belgisch rallykampioenschap, de Rally van Haspengouw!

RT1
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X