Aan het begin van een nieuw rallyseizoen maken steevast enkele debutanten hun opwachting. Eén van hen is de 22-jarige Kenneth Geldhof uit Zarren. Vanaf de Rallysprint van Moorslede zullen we hem geregeld aan het werk zien met een BMW 325i E30. “Al van kleins af aan ben ik gepassioneerd door de rallysport”, vertelt Kenneth. “Ik heb er altijd van gedroomd om zelf rally te rijden. Het was moeilijk om mijn ouders te overtuigen, maar het is me uiteindelijk gelukt. Meer nog, mijn vader wordt mijn eerste copiloot!

544e4aec-661b-4c40-a330-53b49e674f36De keuze voor een BMW E30 lag bij Kenneth voor de hand. “Dit model is één van mijn favoriete wagens. Ik heb al sinds mijn 18de een E30-baanwagen in bezit. Ook in de rallysport spreken de achterwielaangedreven wagens en de E30’s in het bijzonder mij het meeste aan. Onze BMW is afkomstig uit Nederland en heeft er enkele wedstrijden in de 325i Challenge gereden. Momenteel is de wagen zo goed als standaard, met o.a. lange verhoudingen, maar we zullen gaandeweg evoluties aanbrengen. Het is vooral de bedoeling om voor het spektakel te rijden. Zeker in ons eerste seizoen zijn de chrono’s van ondergeschikt belang. Ooit eens een spektakelbeker winnen, daar droom ik van!

 

Kenneth en vader Dario kijken alvast reikhalzend uit naar hun debuut in Moorslede. “Aangezien mijn vader afkomstig is van Moorslede wou hij deze wedstrijd graag eens meerijden als copiloot. Als hij de smaak te pakken heeft is het niet uitgesloten dat hij nog enkele keren naast me zit, afwisselend met enkele vrienden. Na Moorslede zal ons programma vooral uit VAS-wedstrijden in eigen streek bestaan, afhankelijk van het beschikbare budget. De Rally van Staden en Hemicuda Rally, beide eigenlijk thuiswedstrijden voor mij, staan al zeker op onze kalender. Ik bedank alvast mijn sponsors GL Projects, Pleisterwerken Anthony Degheldere uit Kortemark, Café De Dubbele Arend in Hooglede bij Tom en Gwenda alsook Tommy Demaiter die zijn servicemateriaal ter beschikking stelt”, aldus Kenneth Geldhof.

KAMV
RT1

Iedereen die uitgebreider kennis wil maken met Rallyteam Geldhof en hun wagen is van harte welkom op de teamvoorstelling, die op zaterdag 5 maart vanaf 19u doorgaat in de Roeselarestraat 109a in Oostnieuwkerke. Meer info via Facebook: https://www.facebook.com/events/1038372666184114/

RallyTime animated
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X