Aan het begin van een nieuw rallyseizoen maken steevast enkele debutanten hun opwachting. Eén van hen is de 22-jarige Kenneth Geldhof uit Zarren. Vanaf de Rallysprint van Moorslede zullen we hem geregeld aan het werk zien met een BMW 325i E30. “Al van kleins af aan ben ik gepassioneerd door de rallysport”, vertelt Kenneth. “Ik heb er altijd van gedroomd om zelf rally te rijden. Het was moeilijk om mijn ouders te overtuigen, maar het is me uiteindelijk gelukt. Meer nog, mijn vader wordt mijn eerste copiloot!

544e4aec-661b-4c40-a330-53b49e674f36De keuze voor een BMW E30 lag bij Kenneth voor de hand. “Dit model is één van mijn favoriete wagens. Ik heb al sinds mijn 18de een E30-baanwagen in bezit. Ook in de rallysport spreken de achterwielaangedreven wagens en de E30’s in het bijzonder mij het meeste aan. Onze BMW is afkomstig uit Nederland en heeft er enkele wedstrijden in de 325i Challenge gereden. Momenteel is de wagen zo goed als standaard, met o.a. lange verhoudingen, maar we zullen gaandeweg evoluties aanbrengen. Het is vooral de bedoeling om voor het spektakel te rijden. Zeker in ons eerste seizoen zijn de chrono’s van ondergeschikt belang. Ooit eens een spektakelbeker winnen, daar droom ik van!

 

RT2
VAS

Kenneth en vader Dario kijken alvast reikhalzend uit naar hun debuut in Moorslede. “Aangezien mijn vader afkomstig is van Moorslede wou hij deze wedstrijd graag eens meerijden als copiloot. Als hij de smaak te pakken heeft is het niet uitgesloten dat hij nog enkele keren naast me zit, afwisselend met enkele vrienden. Na Moorslede zal ons programma vooral uit VAS-wedstrijden in eigen streek bestaan, afhankelijk van het beschikbare budget. De Rally van Staden en Hemicuda Rally, beide eigenlijk thuiswedstrijden voor mij, staan al zeker op onze kalender. Ik bedank alvast mijn sponsors GL Projects, Pleisterwerken Anthony Degheldere uit Kortemark, Café De Dubbele Arend in Hooglede bij Tom en Gwenda alsook Tommy Demaiter die zijn servicemateriaal ter beschikking stelt”, aldus Kenneth Geldhof.

Iedereen die uitgebreider kennis wil maken met Rallyteam Geldhof en hun wagen is van harte welkom op de teamvoorstelling, die op zaterdag 5 maart vanaf 19u doorgaat in de Roeselarestraat 109a in Oostnieuwkerke. Meer info via Facebook: https://www.facebook.com/events/1038372666184114/

RallyTime animated
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X