Deze namiddag liet Emil Bergkvist optekenen dat hij ook in 2017 met de J-Motorsport DS3 R5 rijdt. Samen Joakim Sjöberg zal hij rijden in WRC-2. Daarnaast zullen Emil en Joakim ook actief zijn als officiële testpiloten voor Citroën Racing.

kdm-wrc2016-039

“Het is het tweede jaar dat we voor J-Motorsport rijden. En het is de eerste keer dat we twee seizoenen bij hetzelfde team rijden,” vertelt Emil Bergkvist. “Het voelt goed aan om het seizoen te kunnen starten bij een vertrouwd team. Een team waar je de mecaniciens en de wagen kent. De wagen heeft trouwens ook wat nieuwe ontwikkelingen ondergaan. Ik heb er een goed gevoel bij.”

In 2015 werden Emil Bergkvist en Joakim Sjöberg Europees kampioen bij de juniors. Het jaar daarna werd de overstap naar het World Rally Championship gemaakt. Samen met J-Motorsport, in een DS3 R5, werden er 4 WRC2 wedstrijden afgewerkt.  Met een 7de plaats behaalden ze in de Rally van Zweden hun beste prestatie. Dit jaar staan ze in Monte Carlo opnieuw aan de start van het WRC 2. Samen met J-Motorsport willen ze meedraaien aan de top.

RallyTime animated
RT1

“We willen in elke wedstrijd de beste Citroën rijders zijn. Daarnaast zullen we meestrijden voor de podiumplaatsen,” klinkt Emil ambitieus. “Maar het belangrijkste is om in elke wedstrijd de finish te halen.”

Als officiële testpiloten voor Citroën Racing zullen Emil en Joakim veel tijd achter het stuur doorbrengen.

“Het voelt geweldig om testpiloot te zijn. Ondanks mijn jonge leeftijd denk ik toch heel wat belangrijke feedback te kunnen geven. Feedback waarmee Citroën de wagen verder kan ontwikkelen,” aldus Emil. “Daarnaast is het natuurlijk ook geweldig om meer tijd in de wagen door te brengen, tussen de rally’s in.”

Ook in 2017 krijgen we het team in België te zien. Benieuwd of ze hun beste prestatie, 3de in de Omloop van Vlaanderen, kunnen verbeteren.

“We rijden voor een Belgisch team met Belgische sponsors. Het voelt dan ook goed om hen te kunnen vertegenwoordigen in België. Je hebt lange wedstrijden in het Belgisch kampioenschap met sterke deelnemersvelden. Zodoende zijn deze wedstrijden ook een goede training voor onze WRC wedstrijden,” besluit Emil.

VAS
RallyTime animated
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
X