Onze zenuwen waren amper te houden bij de start van onze eerste rally. Alles 10 maal gecheckt en gecontroleerd, maar eens vertrokken verdween alle nervositeit. Toen we aan de finish kwamen van de eerste KP zei ik meteen tegen Olivier Vanneste, mijn co, dat we niet naar de tijden van de eerste lus gingen kijken. Ik had er geen goed gevoel bij. Ik moest duidelijk de wagen nog leren kennen. We waren opgelucht dat we zonder problemen onze allereerste proef hadden afgewerkt.

 foto: www.FotoLorenz.be
foto www.FotoLorenz.be

Op de 2de KP van de dag, in Westrozebeke, liep het al stukken beter. We hadden een goed tempo vast, maar helaas sloeg het noodlot dan veel te vroeg toe. Op de laatste bocht van de proef begaf de benzinepomp het van onze Peugeot 106. Enkele supporters duwden ons nog over de eindmeet in de hoop daar het euvel te verhelpen. Helaas kregen we onze wagen niet meer gestart, einde wedstrijd dus.

Zeer jammer want ik had graag veel geleerd hier in mijn thuisrally, waar dan ook veel mensen ons kwamen aanmoedigen. Zeker als ik achteraf kijk naar onze eerste chrono. Tot mijn grote verbazing klokten we meteen een 2de tijd in onze klasse, op 5 seconden van de ervaren Luc Diet. Natuurlijk is 1 KP absoluut geen referentie maar het smaakt naar veel meer.

Onze volgende afspraak zal de Hemicuda rally in Koekelare worden. Een compensatie voor onze vroege opgave in Staden. Een woord van dank aan het adres van Philcars voor deze eerlijke tussenkomst. Normaal gezien komen we ook aan de start van de rallysprint in Oudenaarde, maar hierover bestaat nog geen zekerheid.

KAMV
BRC

RallyTime animated
VAS
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
X