Wanneer je de voorlopige deelnemerslijst raadpleegt, is er nog geen spoor van Pieter-Jan Maeyaert. Team Floral bevestigde ons echter dat hij aan de start verschijnt met een Ford Fiesta R5. PJ Maeyaert debuteerde in 2014 met een Ford Escort RS 1800 MKII tijdens de Omloop van Vlaanderen. In zijn eerste volledige jaar, behaalde PJ Maeyaert al dadelijk de Belgische  kampioenschapstitel bij de historics. Maar het is niet enkel door zijn titel dat hij naambekendheid verwierf. Zijn spectaculaire passages worden door iedereen gesmaakt.

FiestaR5-1

In het begin van dit jaar had het team het geluk niet aan zijn zijde. Mechanische pech zorgde voor de ene opgave na de andere. Laat ons hopen voor PJ Maeyaert dat Mr Murphy er niet bij is in Staden. Pieter-Jan debuteert er bij de moderne wagens met een Ford Fiesta R5 uit de stallen van Team Floral.

Na Vincent Verschueren (Fabia R5) en Davy Vanneste (Fiesta R5) heeft de Rally van Staden er dus een derde R5 wagen bij. En het had er nog mooier kunnen uitzien. Het heeft er immers lang naar uitgezien dat ook de winnaar van vorig jaar, Hermen Kobus, zou deelnemen. Ook Bob de Jong had plannen om af te zakken naar Staden en er de eerste wedstrijdkilometers af te leggen met zijn herstelde DS3 R5. Het team zou de Rally van Staden rijden ter voorbereiding op de rest van het seizoen. Bob liet ons echter weten dat ze, door tijdsgebrek, deze wedstrijd moesten schrappen.

RT1
RallyTime animated

RT2
RT1
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X