Met terechte trots stelt Damien Strobbe ons zijn nieuwe wagen voor. Tijdens de winter ruilde hij zijn vertrouwde Opel Corsa in voor een Renault Clio. Hiermee ruilt hij tegelijk ook zijn 8-jarig verblijf in divisie 2 klasse C in voor een nieuw verblijf in divisie 2 klasse D.

Wat betreft de kleurzetting haalde Damien de mosterd waar hij deze al eerder haalde, namelijk uit de BMA-renstal. Ook nu was Bernard Munster de inspiratiebron van dienst. De livery die we nu op Damiens wagen aantreffen vonden we in 1994 ook terug op Bernards Renault Clio Williams.

De wagen werd aangekocht als straatversie en door Damien eigenhandig omgetoverd naar een rally-waardige bolide. De Clio werd onderworpen aan een streng dieet en ontdaan van alle overtollige kilo’s.

KAMV
RT1

Naast de krachtbron (2.0L 16V) verwende Damien zichzelf o.a. met een hydraulische handrem. Damien kennende zal deze prethendel niet lang onberoerd blijven, wat we natuurlijk toejuichen. Het interieur werd voorzien van enkele carbon accenten, mooi ingewerkte switches en een mooi geflockt dashboard.

De navigator van dienst blijft Patrick Fleurackers. Plan is om helemaal klaar te zijn tegen de Monteberg Rally op 7 mei. Helemaal klaar, zegt u? Wel ja, er moet nog een andere vering onder de bolide en
ook de stoelen van beide heren zijn aan vervanging toe.

Om dit alles te helpen bekostigen nodigt het rallyteam U van harte uit op hun jaarlijkse spaghetti-avond. Deze vindt plaats op 3 juni. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Na de Monteberg staan deelnames aan de TBR, Hemicuda en de 6 uren van Kortrijk op het programma.

VAS
RT2
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
X