Team Bassin Roeselare besloot in 2016 om niet langer de TBR Rally te organiseren. In plaats daarvan werd er de eerste TBR Rallysprint georganiseerd in Oekene. Deze eerste editie, die op veel interesse kon rekenen, verliep echter niet van een leien dakje.

Zo werd de start van de eerste ronde vertraagd door een misverstand. Wanneer de TBR Rallysprint dan eindelijk gestart was, ging een van de eerste wagens het decor in… Vanaf de tweede ronde verliep alles naar wens maar de verloren tijd inhalen lukte niet meer. Door tijdsgebrek moest er dan ook een ronde geschrapt worden.

VAS
BRC

Na de TBR Rallysprint was er hier en daar kritiek te horen. De organisatoren hebben alles grondig geëvalueerd en er de nodige lessen uit getrokken. Ook bij de rallyteams lijkt het debacle van vorig jaar verteerd. Getuige hiervan de reeds 110 ingeschreven teams waaronder 5 wagens uit de R5-categorie. Al moeten we zeggen dat de deelname van Steve Bécaert (pijnlijke ribben) na zijn sortie in de Ypres Rally niet zeker is. Daarnaast ook reeds 45 achterwiel aangedreven wagens (waaronder 30 BMW’s) die ongetwijfeld voor het nodige spektakel zullen zorgen. Later meer over het deelnemersveld. Inschrijven kan nog tot en met 2 juli.

KAMV
VAS
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X