RV-Ardennes-2017-1579

Eindelijk nog eens aan de start van een rally. En niet zomaar een rally, maar eentje met naam en faam, de vroegere Circuit des Ardennes.

Omdat de wagen van Eddy Spelmans nog niet klaar was bracht hij ons in contact met Stefaan Notredame, wiens geweldige Clio 2 we mochten gebruiken voor deze rally. Bedankt Stefaan.

Met gemengde gevoelens afgezakt naar Dinant om aan deze wedstrijd te beginnen, nieuwe wagen waarmee we niet hadden getest, een nieuw parcours dat we konden ontdekken via de Clio 2 Challenge, en piloot en copiloot die al lang niet meer in een rallywagen hadden vertoefd.

RT2
RallyTime animated

Na 3 verkenningsrondes van elke proef op zaterdag konden we zondag beginnen leren, en dat hebben we gedaan. Al verliep de eerste ronde nogal traag, de 2de ronde sneden we aan, aan een hoger tempo om onze tijden te verbeteren met ongeveer 1 seconde per kilometer. De 3de ronde nogmaals een tandje bijgestoken wat ons een goede tijd opleverde in Dréhance, de moeilijkste kp volgens mij van de ganse rally, maar wel een mooie die je moet kennen. De daaropvolgende proef van Chevetogne verliep iets moeilijker dan normaal, omdat we in de gekende haarspeld een foutje maakte en de wagen niet onmiddellijk terug in de correcte versnelling kregen. Achêne, een snelle show kp met een stuk onverhard erin, deze proef lag ons al vanaf de eerste doortocht.  De allerlaatste proef, de powerstage voor de Clio 2 Challenge die extra punten kon opleveren hebben we rustig afgewerkt, mede doordat we de Clio van een mede challenge rijder diep in het veld hadden zien liggen, en toen was de fun er vanaf. Wij wensen de desbetreffende equipe dan ook een spoedig herstel en hopen dat ze snel terug aan de start kunnen staan.

Over onze uitslag mogen we niet klagen, we konden starten met het nummer 102 maar de finish konden we toch op een mooie 17de plaats bereiken, wat een 4de plaats in de Clio 2 Rallye Challenge opleverde. Bedankt Eddy voor de technische bijstand, Tom voor het materiaal.

En nog belangrijker, mede door onze sponsor Heco Vloerwerken kunnen we melden dat er 139 euro (1 euro per afgelegde koerskilometer) klaar staat om op het einde van dit seizoen richting kinderkankerfonds te vertrekken !

Indien er nog bijkomende sponsors het zien zitten om dit prachtig initiatief te steunen mag je ons steeds contacteren (mr.david.conard@gmail.com)

RT1
BRC
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X