De deelnemers aan de 2WD Trophy rijden in de Rally van Wallonië enkel de 11 klassementsproeven op zaterdag. Deze budgetvriendelijke competitie voor wagens die rijden op conventionele straatbanden en commerciële benzine opteert logischerwijze voor de goedkopere formule van Divisie 2, met minder wedstrijdkilometers. De 2WD Trophy wordt dus enkel op zaterdag verreden in deze Rally van Wallonië.

Titelverdediger Christiaan Spelmans is niet van de partij, maar de winnaar van vorig jaar, Laurent Vanton, staat wel aan de start met zijn Renault Clio R3. Hij start als favoriet, maar de concurrentie is zeker niet te onderschatten met Stefaan T’joens en vooral voormalig 2WD-kampioen Bruno de Wilde, de kampioen van 2022, beiden ook aan het stuur van een Renault Clio. De derde Renault met winstkansen is de Clio van Serge Taymans. Ook Geoffrey Horward en Olivier Leroy kiezen voor een Clio.

Eddy Buntinx, opnieuw genavigeerd door Patrick Fleurackers, is opnieuw van de partij met zijn Citroën Saxo. De Limburger is al toe aan zijn vierde wedstrijd van het seizoen. Op regelmaat en dankzij de punten in de klasse, heeft Buntinx de leiding genomen in de 2WD Trophy. Die leidersplaats wil hij verder uitbouwen in de omgeving van Namen, maar dan zal hij wel heel wat Clio’s moeten kloppen.

KAMV
VAS

RallyTime animated
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X