Voor een goed gevuld startveld in het Junior BRC is het wachten tot de Rally van Wallonië en de start van de promotieformules gericht op jongeren, zoals de Stellantis Cup en de Clio Trophy. In de TAC Rally stond slechts één jongere aan de start en die deed wat hij moest doen: finishen en de maximale punten scoren bij zijn nationaal debuut.

Dré De Rycke had veel te leren in de TAC Rally, want hij reed voor de eerste keer met een Renault Clio Rally5. “Het was mijn eerste keer met een rallywagen voorzien van een sequentiële versnellingsbak en op racing banden van Michelin. Ik heb veel geleerd op de proeven van de TAC Rally. Door een probleem met de intercom, liet ik me verrassen op de laatste proef van de eerste ronde, De Poelberg. We schoven in een gracht en het duurde 11 minuten voor we verder konden met hulp van het publiek. Daarna waren we nog eens 7 minuten te laat in de hergroepering. Het klassement was verkeken, maar ik ben wel blij met de progressie die we gemaakt hebben. Elke ronde verbeterden we onze tijden. Dat was het doel.”

De 19-jarige Dré De Rycke wil zich dit jaar nog eens meten met de andere jongeren in een Renault Clio Rally5 om dan volgend jaar mogelijk in te stappen in de Clio Trophy.

RallyTime animated
RT2

Tussenstand Junior BRC: 1. J. Dewilde 50; 2. D. De Rycke 25; 3. C. Fiasse 18

KAMV
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X