Na de aankondiging door Racing Cars Organisation in 2022 dat de Rallye des Trois-Ponts niet langer zou plaatsvinden, waren velen teleurgesteld. Gelukkig heeft een enthousiast nieuw team het evenement weer tot leven gewekt. Op 6 en 7 april vindt de rally wederom plaats in Trois-Ponts.

In november van het vorige jaar kwamen gemeenteraadsleden en leden van de Ecurie Chawresse samen in het gemeentehuis van Trois-Ponts, waarbij de burgemeester groen licht gaf voor het opnieuw houden van de rally. Ecurie Chawresse, met de hulp van Michel Marquet en zijn team, neemt de organisatie van de New Trois-Ponts Rallye op zich. Het rallycentrum wordt gevestigd bij de RRC voetbalclub van Trois-Ponts.

Wat het parkoers betreft wordt er teruggegrepen naar de vertrouwde etappes van de voormalige rally, hetzij met enkele aanpassingen. De deelnemers zullen vier verschillende proeven drie keer rijden, wat neerkomt op 110 kilometer tegen de klok, inclusief 3% onverharde wegen.

RT2
BRC

KP Bodeux-Show, waar er herstelwerkzaamheden plaatsvonden aan het verslechterde deel, wordt een keer extra gereden. KP Wanne belooft een ander hoogtepunt te worden, terwijl KP Arbrefontaine nieuw is dit jaar. KP Fosse maakt ook deel uit van het parcours.

De eerste auto’s worden omstreeks 7:30 uur bij het podium verwacht, met de PH historics die de rally openen, gevolgd door de moderne auto’s en als laatste de demo historics.

Al meer dan 70 deelnemers hebben zich aangemeld, maar inschrijven is nog steeds mogelijk via de ASAF-website.

KAMV
BRC
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X