Foto BRC

Na de eerste ronde van de Rallye des Ardennes, bevestigt Bastien Rouard zijn rol als lokale favoriet. Na vier klassementsproeven heeft de Hyundai-piloot 13″9 voorsprong op Jos Verstappen en 33″2 op titelverdediger Maxime Potty.

“De Hyundai doet het uitstekend en ik voel me goed op deze klassementsproeven. Ik heb deze wedstrijd al vaak gereden, ik ben hier in deze regio opgegroeid en ik heb er veel getraind met de fiets. Vooral op de proef van Chevetogne kon ik afstand nemen. Geen verrassing, want daar weet ik elke valstrik liggen,” lachte Bastien Rouard bij de eerste hergroepering langs de oevers van de Maas in Dinant.

Jos Verstappen was de snelste op de openingsproef, ondanks een lekke band links vooraan, maar daarna verloor hij kostbare tijd door een schuiver in Chevetogne. “Het is mijn eerste deelname aan deze rally, dus ik zoek nog een beetje waar er grip is en waar niet. In Chevetogne, op de rondkoers, miste ik in de tweede ronde een rempunt op een erg glad stuk asfalt. Om de boordsteen te ontwijken, moest ik even linksaf. We gaan in de tweede ronde het tempo wat verhogen om de kloof met Rouard te verkleinen,” aldus Jos Verstappen.

Maxime Potty moet na een moeizame openingsronde achtervolgen. “Ik had echt geen goed gevoel in de afstellingen van de auto deze ochtend. De proeven lagen er nat bij en de wagen reageerde soms bizar in de plassen. In Chevetogne ben ik ook nog eens rechtdoor gegaan, net zoals Verstappen. We moeten achtervolgen,” aldus Potty.

VAS
RallyTime animated

RT2
VAS
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X