Vincent Verschueren tijdens test op 12/03/24

De derde editie van de Short Rally van Moorslede vindt plaats op zondag 17 maart 2024 en luidt de start in van het VAS regionale rallyseizoen. Deze regionale rallycompetitie staat bekend als een van de meest geliefde kampioenschappen in Vlaanderen en ook dit jaar belooft het geen uitzondering te worden.

De Autoclub Dadizele organiseert de Short Rally van Moorslede, een wedstrijd die zich uitstrekt over 160,33 kilometer met 79,80 kilometer aan klassementsproeven. Traditiegetrouw bestaat het evenement uit vier rondes, elk met twee proeven (Moorslede en Dadizele). De proeven doorkruisen het grondgebied van de gemeenten Moorslede, Dadizele, Ledegem en Roeselare. De fans kunnen zich moeiteloos begeven naar de twee proeven, gezien hun nabijheid tot het centrum van Dadizele. Gedurende de pauzes biedt de Markt, onder de schaduw van de indrukwekkende basiliek, een keur aan versnaperingen en drankjes bij de plaatselijke horecagelegenheden en cateringdiensten. Hier is vanzelfsprekend ook alle informatie over de rally beschikbaar.

Om het operationeel beheersbaar te houden, hebben de organisatoren besloten een limiet van 140 teams in te stellen die aan de start mogen verschijnen. Het is nog niet zeker of dit aantal bereikt zal worden, maar de lijst met inschrijvingen is inmiddels al aardig gevuld. Kwaliteit is minstens zo belangrijk als kwantiteit. Melissa Debackere en Nick Degryse zullen proberen hun indrukwekkende overwinning van vorig jaar te herhalen. Echter, met concurrenten zoals Kurt Boone in een Fiesta R5, Vincent Verschueren in een Citroën C3 Rally 2 en Porsche GT3-piloten Patrick Snijers en Gunther Monnens, staat het succes allerminst vast!

Eén jaar geleden: Melissa Debackere
Hoewel ze misschien niet meer zo vaak in de schijnwerpers staat als voorheen, blijft de amazone enorm populair in West-Vlaanderen. Sinds de “rallysprint” van Moorslede is overgegaan op het “short rally”-formaat, heeft Melissa Debackere geen enkele wedstrijd in en rond Dadizele verloren. Zowel in 2022 als in 2023 behaalde ze de overwinning, steeds met de hulp van Moorsledenaar Nick Degryse en hun vertrouwde Skoda Fabia R5 uit eigen werkplaats. Daarbij versloeg ze tweemaal Vincent Verschueren! Wordt 2024 het jaar van de revanche voor de piloot uit Zingem. Verschueren zal dit jaar een Citroën C3 inzetten als strijdmiddel. Als de strijd ook maar enigszins lijkt op die van 2023, belooft het een spannende wedstrijd te worden. Vorig seizoen ging Verschueren eerst in de aanval maar Debackere wist geleidelijk de achterstand weg te werken om vervolgens met twee indrukwekkende beste tijden in de slotfase zowel de leiding als de overwinning te grijpen!

KAMV
RT1

 

KAMV
VAS
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X