De start van het Kroon Oil Belgian Rally Championship divisie 2 wordt op zaterdag 16 maart gegeven met de Rallye des Ardennes. Met voorlopig 41 wagens aan de start, oogt het deelnemersveld mager. De inschrijvingen blijven geopened. Daarnaast starten er een 25-tal wagens de VHRS nevenwedstrijd.

“Het is een feit dat we ver verwijderd zijn van de 85 teams die we vorig jaar hadden. In vergelijking, in Le Touquet, waar de Belgische kampioenschapsleider deelneemt, zullen drie keer zoveel wagens aan de start verschijnen. En ja, Ott Tanak zal niet aanwezig zijn. We realiseren ons dat deze 70e editie voor sommige toeschouwers een teleurstelling kan zijn. Desondanks verwachten we dat de ware rallyliefhebbers, gepassioneerd door de sport, zeker hun weg naar de evenementen zullen vinden,” zegt de organisatie.

Wie volgt Georg Linnamae op?

RallyTime animated
BRC

Drie kandidaten schuiven we naar voor. Laat ons beginnen met Maxime Potty. Hij zal zeker beter willen doen dan zijn derde plaats vorig jaar nadat hij vroeg in de competitie zijn kansen op winst zag verdwijnen. Daarnaast ook in de kleuren van PIRAGRI, Bastien Rouard, die een sterke indruk achterliet tijdens de Rally van Haspengouw. En niet te vergeten, Jos Verstappen, momenteel vierde in het kampioenschap en winnaar van de Rallye de Hannut.

De strijd om het podium zal ook spannend zijn met Jourdan Serderis, de enige deelnemer die de Rallye des Ardennes al eens gewonnen heeft en mogelijk voor een verrassing kan zorgen. Sebastien Bedoret, die op het laatste moment is toegevoegd, hoopt net zo goed te presteren als tijdens de Rallye de Wallonie in 2023. Andere deelnemers zoals Roger Hodenius, Thibaut Mazuin, Richard Pex en Nicola Stampaert zullen hun uiterste best doen om een hoge plaats te behalen.

Wie hoopt te profiteren van parkoerskennis van vorig jaar is er aan voor de moeite. Alle proeven verschillen van de editie 2023.

Jonathan Wiart & Benjamin Schmitt gaan voor een top 10 in de Rallye des Ardennes. Maar daarvoor zullen ze moeten afrekenen met de vele Rally4’s. Te beginnen met de lokale « Finse » Jérôme Septon (Septonen voor zijn fans) in de Peugeot 208. Hij zal de concurrentie moet aangaan met namen als Corentin Fiasse, Steven Spittaels, Uwe Gropp (Peugeot 208) en Jonas Dewilde (Opel Corsa). Ook Jonathan Dethise en Maxim Decock zullen proberen bij te blijven!

Daarnaast zullen lokale piloten Kielbasa, De Vlieghere, Delvigne en Dozot het opnemen tegen de vele buitenlandse piloten zoals Schloesser (Luxemburg), Heiser, Bemman, Pollinger, Brochhaussen (Duitsland), De Fortis en Wakefield (Engeland).

Het is belangrijk om te weten dat de formulieren beschikbaar zijn tot woensdag 13 maart om 23:59 uur en dat men zich tot vrijdagavond kan registreren! Deze lijst kan, wie weet, ideeën geven aan enkele teams die punten willen pakken voor het kampioenschap!

RT1
VAS
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X