winnaars vorig jubileum editie: croes-berode

De 55ste Rallye de Hannut staat op het punt weer een groot succes te worden dankzij de enthousiaste rallyfans in de Haspengouwstreek, de uitstekende organisatie en een aantrekkelijk parcours. De voorlopige lijst van ongeveer 150 deelnemers verdeeld over diverse klassen belooft een spectaculair evenement.

Vooral opvallend is de groeiende populariteit van de historics, met bijna 50 inschrijvingen in de PH en SR divisies. Dit staat garant voor spektakel en rivaliteit, vooral als de weersomstandigheden een rol spelen.

In Divisie 4, waar auto’s op competitiebanden uitkomen, zien we zo’n veertig deelnemers verdeeld over alle klassen met lokale favoriet Cédric Hubin in zijn Skoda Fabia en de Porsche 911 van Princen, Brahy, Delhez en Guillemin die de voorhoede aanvoeren. Een aantal Mitsubishi’s en BMW’s die zullen proberen hen het vuur aan de schenen te leggen.

RT2
VAS

In Divisie 3 strijden enkele piloten om de titel van koning van het asfalt van Haspengouw met Delleuse aan de top van de lijst gevolgd door snelle rijders als Humblet, Marique, Tordeurs en Pirnay. Een gedetailleerde blik op het deelnemersveld volgt wanneer de startnummers worden gepubliceerd, enkele dagen voor de race.

Op zondag 10 maart staan 3 lussen van 4 klassementsproeven op het programma. Maar eerst is er nog de Shakedown op vrijdag 8 maart. Dit biedt teams en bemanningen de kans om uitgebreide tests uit te voeren onder veilige omstandigheden met dezelfde ondersteuning als tijdens het evenement zelf.

Met de steun van Radio Compile belooft de organisatie live verslaggeving van bijna 12 uur. Het publiek kan vanaf 7 uur zondagochtend het evenement van dichtbij volgen. Het team Hubin-Riguelle, in hun Fabia R5, zal als ambassadeur van Radio Compile optreden.

Zoals gebruikelijk blijft de toegang tot de proeven gratis voor het publiek, maar de organisatoren moedigen de toeschouwers aan om hun sport te steunen door het programma te kopen dat verkrijgbaar zal zijn bij verkooppunten die later worden aangekondigd.

RT1
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X