66 teams hebben zich ingeschreven voor de 63ste editie van de A&D Omloop van Vlaanderen, de oudste rally op de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De 10de wedstrijd van het seizoen gaat vrijdagavond om 18h van start voor een korte openingsetappe van 45 km tegen de klok, waarna op zaterdag nog eens drie lussen van 5 proeven volgen, goed voor 138 km tegen de klok. Zaterdagavond 2 september om 20h23, na 20 proeven tegen de chrono, waaronder vier doortochten op de beruchte rondkoers op het industrieterrein bij de Zwaaikom, wordt de winnaar op het finishpodium gehuldigd.

Wie gehuldigd zal worden is niet te voorspellen, al gaat de favorietenrol logischerwijze naar Maxime Potty, de leider in het kampioenschap. Alleen heeft de 23-jarige Citroën-rijder niet meer gereden sinds Ieper en valt af te wachten of zijn wagen tijdig klaar is. Niels Reynvoet zal in eigen streek op scherp staan, zeker nadat hij door een foutje de zege verspeelde in zijn Aarova Rally. Reynvoet bewees de snelheid te hebben om te winnen. Dat bewees Vincent Verschueren ook in Oudenaarde, waar hij enkel geklopt werd door een beresterke Freddy Loix in de nieuwe versie van de Fabia. Maar, het wordt wellicht ook een strijd België-Nederland voor de zege, al zal het “oranje-legioen” nog niet uitrukken naar Roeselare zoals dat afgelopen weekend het geval was in Zandvoort. Toch zien we Jos Verstappen in staat om dicht te eindigen in Roeselare, net als Roger Hodenius, die verrassend snel was in Bertrix. Deze keer krijgen ze bovendien het gezelschap van Bernhard ten Brinke, die zich met een SKODA Fabia Rally2 Evo komt voorbereiden op de Hellendoorn Rally. De voormalige kampioen van Nederland, tegenwoordig vooral actief in Dakar, houdt niet van half werk, dus hij zal goed voorbereid en competitief aan de start komen. Richard Pex is natuurlijk ook van de partij met zijn Citroën C3 Rally2.

Of komt het gevaar uit lokale hoek, met Andy Lefevere in een snelle VW Polo GTi Rally2. De voorbije wedstrijden werd bewezen hoe competitief de Volkswagen kan zijn en Lefevere schitterde al bij zijn debuut met de Polo. Bjorn Syx heeft ook al meer kilometers in de benen met zijn Citroën C3 Rally2. Deze keer heeft hij zich goed kunnen voorbereiden om hoger te mikken in Roeselare. Nicola Stampaert behaalde zijn mooiste score in het BRC in Oudenaarde. In de A&D Omloop van Vlaanderen wil hij bevestigen. Jimmy D’hondt en Bert Coene presenteren elk hun nieuwe aanwinst, respectievelijk een Citroën C3 Rally2 voor de Limburger en een Ford Fiesta Rally2 Evo voor de West-Vlaming.

VAS
63ste OVV

Naast het Rally2-geweld staan er ook enkele snelle GT’s aan de start. Gunther Monnens mikt ongetwijfeld op de Top 5 met zijn Porsche 991 GT3, de favoriet voor snelste tijden op de Zoning… bij droog weer. Voor de andere Porsche-rijders, Tuur Vanden Abeele en Henri Schmelcher, zijn vooral de snelste M3’s van de M-Cup een referentie, al mogen ze de toppers van het Historic BRC zeker niet uit het oog verliezen, met Pieter-Jan Maeyaert in zijn snelle BMW M3 E30 en vooral… Paul Lietaer in zijn Opel Ascona 400. De “snor” is de onbetwiste “Mister Omloop” met… 15 overwinningen (12 in Historic, 3 in modern).

Bijzondere aandacht gaat verder naar de Nederlandse Clio Trophy en zeker naar de strijd in het Junior BRC, waarin Stadenaar Jonas Dewilde een gooi wil doen naar de Junior-titel.

63ste OVV
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X