In de vierde manche van het Historic Belgian Rally Championship, de TAC Rally in Tielt, kwamen enkele West-Vlaamse tenoren in actie. Paul Lietaer en Pieter-Jan Maeyaert maakten er een erg spannend duel van. Pas op de allerlaatste proef kon Pieter-Jan Maeyaert met zijn BMW M3 E30 de Opel Manta 400 van Paul Lietaer definitief uit de wielen rijden.

“Alle lof voor Paul,” lachte PJ Maeyaert. “Ik wilde hier absoluut winnen, want vorig jaar moest ik nipt de duimen leggen voor Lietaer in de Ypres Historic Rally. Wat Lietaer doet met die Manta 400 is ongelofelijk, want onze BMW M3 E30 heeft toch meer potentieel. En toch bleef hij pushen. Ik heb in de laatste ronde echt maximaal risico’s genomen. Op de laatste proef ben ik tot het uiterste gegaan om te winnen. Ik wist niet dat Paul toen remproblemen had. Deze overwinning is een mooi seizoensbegin.”

Paul Lietaer was toch teleurgesteld. “Ik moest in het begin wat wennen aan de Manta 400, die toch 40 pk minder heeft dan de Ascona 400 en die minder handelbaar is. Maar, vanaf de tweede ronde kon ik aanvallen. Ik kwam terug tot op 5″, maar op de laatste proef viel ik zonder remmen. Jammer…,” vertelde een opnieuw fenomenale Paul Lietaer.

KAMV
VAS

Na het forfait van Cedriek Merlevede, ging ook de tweede BMW M3 E30 “made by MATS” van de baan. Rainer Hermann eindigde op de Poelberg in de eerste ronde aan hoge snelheid in een gracht. Dirk Vermeersch gaf overigens ook forfait omdat de motor niet klaar was.

De derde plaats ging naar Claude Debue, die zijn eerste nationale wedstrijd als piloot afwerkte. “Ik ben heel tevreden, want de derde plaats was het maximaal haalbare achter die twee kleppers. In de 2de ronde kwam de achteras van onze Opel Ascona A los, wat me 5 minuten extra servicetijd kostte,” vertelde de piloot uit Avelgem.

Mathias Ver Eecke werd vierde in de Opel Kadett, gevolgd door Koen Verhaeghe in zijn Ford Escort. Marijn Hoens, die wat te voorzichtig van start ging, werd zesde.

RT2
RT1
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X